ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2017η
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Ξάνθη: Με την ήπια παρέμβαση της αστυνομίας έληξε χτες αυτοσχέδιο αποκριάτικο πάρτι

Με την ήπια παρέμβαση της αστυνομίας έληξε χτες αυτοσχέδιο αποκριάτικο πάρτι

Με κόσμο που ξεχύθηκε στους δρόμους για να γιορτάσει το καρναβάλι πλημμύρισε ξαφνικά χτες το βράδυ  η Ξάνθη.

Συγκεκριμένα ήδη από το απόγευμα η κίνηση στο κέντρο της πόλης ήταν αυξημένη, ενώ παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποια επίσημη εκδήλωση για το καρναβάλι -καθώς αυτές έχουν αναβληθεί λόγω του lockdown- δεκάδες ήταν οι πολίτες που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία και άρχισαν να χορεύουν και να ανάβουν βεγγαλικά, όπως αναφέρει το xanthinea.gr

Η αυξημένη συγκέντρωση του κόσμου προκάλεσε την κινητοποίηση των αρμόδιων, και αρχικώς διεκόπη η μουσική που έπαιζε από τα ηχεία μέσα στην πόλη, ενώ έγιναν συστάσεις στους πολίτες να αποχωρήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, έκανε άμεσα παρέμβαση στο σημείο.

 Λιγότερο από μια ώρα κράτησε το αυτοσχέδιο πάρτι που στήθηκε σήμερα το απόγευμα παραμονή του Καρναβαλιού 2021, στην κεντρική πλατεία Ξάνθης. Περίπου στις 7 σταμάτησε η μουσική από τα ηχεία του Δήμου (μουσική που μεταδιδόταν όλη την εβδομάδα για την τόνωση της αγοράς). Από εκείνη την ώρα και μετά ομάδες νεαρών, έστησαν ασύρματα ηχεία και με τα κινητά τους μετέδιδαν μουσική στην πλατεία (σε διάφορες γωνιές).

Σύμφωνα με το XanthiNews.gr ο ίδιος ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνση Ξάνθης κ. Πασχάλης Γιώρης, με μικρή δύναμη βρέθηκε στην κεντρική πλατεία και μετά από ήπια παρέμβαση και ενημέρωση του κόσμου από τα ηχεία του Δήμου, σε μισή ώρα οι αυτοσχέδιες παρέες άρχισαν να αποχωρούν.