Έτσι έστησαν τη Novartis

Έτσι έστησαν τη Novartis

Την ώρα που η προαναγγελθείσα από τις αρμόδιες αρχές αρχειοθέτηση των φακέλων της υπόθεσης Novartis  για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα  καθυστερεί  έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα η επιστολή παραίτησης και η αναφορά του πρώην επόπτη της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ι. Αγγελή που αποκαλύπτει πρωτοφανείς μεθοδεύσεις με στόχο πολιτικά πρόσωπα, κάνει λόγο για σενάρια «τύπου Ρασπούτιν» και κατάχρηση εξουσίας

Συγκεκριμένα, στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί σήμερα αποκαλύπτεται το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης και της αναφορά που κατέθεσε ο Ι. Αγγελής, μέσω της οποίας ουσιαστικά θέτει θέμα τέλεσης αξιόποινων πράξεων ή απόπειρας τέλεσης από τους εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση Novartis.

O αντιεισαγγελέας που επέλεξε να παραιτηθεί από τη θέση του εποπτεύοντα μετά τα όσα έγιναν στη Βιέννη όταν επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ότι παρεμπόδισε την παραλαβή στοιχείων από το FBI, στοιχείων που ποτέ δεν υπήρξαν όπως και η πέραν του ατλαντικού υπηρεσία διαβεβαιώνει, αποκαλύπτει επί της ουσίας είναι παραδικαστικό κύκλωμα φτιαγμένο από πολιτικά πρόσωπα.

Ένα κύκλωμα που δείχνει να έχει στηθεί προκειμένου να στοχοποιηθούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και το οποίο δρά σε βάρος όσων αντιτίθενται αφού ο ίδιος ο κ. Αγγελής για την υπόθεση που τον αφορά αναφέρει ότι καταστρώθηκε σε βάρος του «σκοτεινό σενάριο»  που διοχετεύθηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία από΄συγκεκριμένο άτομο.

Άτομο το οποίο σημειώνει χαρακτηριστικά «έχει την ικανότητα να πλάθει σενάρια τύπο Ρασπούτιν» και χειρίζεται διάφορές υποθέσεις.

Σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την αναφορά του αντιεισαγγελέα που βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2019 στα χέρια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, προκύπτουν τα εξής:

  • Υπήρξε βιασύνη για την άσκηση διώξεων σε βάρος πολιτικών προσώπων.
  • Ο ίδιος έλαβε απάντηση ότι η εισαγγελία θα ασκούσε διώξεις με βάσει απλές ενδείξεις (όπως έγινε για παράδειγμα στη περίπτωση του Α. Λοβέρδου)
  • Οι έρευνες είχαν επιλεκτική μορφή τόσο ως προς τα πρόσωπα όσο και ως προς τις εμπλεκόμενες εταιρείες και τις εταιρείες στο χώρο του φαρμάκου.
  • Θέτει ευθέως θέμα κατάχρησης εξουσίας από τους εισαγγελείς.
  • Θέτει θέμα ανεπάρκειας των εισαγγελέως διαφθοράς σημειώνοντας ότι «αδυνατούν να διεξάγουν επιτυχώς τη σχετική ποινική έρευνα»

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ και τα αποκαλυπτικά έγγραφα στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής