Με εισαγγελική παραγγελία ανάνηψη στον Δ. Κουφοντίνα
Νοσοκομείο Λαμίας

Με εισαγγελική παραγγελία ανάνηψη στον Δ. Κουφοντίνα

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καθώς σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, «εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών». Σύμφωνα τη διοίκηση του Νοσοκομείου «προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του». 

Ειδικότερα η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει: «Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών».

Μετά την επιδείνωση της κατάστασης υγείας του ασθενούς η διοίκηση του νοσοκομείου Λαμίας σημειώνει ότι «το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία».

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς «αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση» και πως «το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε εκδοθεί δελτίο Τύπου για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα γνωστοποιώντας ότι «ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της».