Μαυρίκιος - Μετάλλαξη Όμικρον: Αναστέλλονται οι πτήσεις από τη Νότια Αφρική

Μαυρίκιος - Μετάλλαξη Όμικρον: Αναστέλλονται οι πτήσεις από τη Νότια Αφρική

Ο Μαυρίκιος θα αναστείλει όλες τις εμπορικές επιβατικές πτήσεις από τη Νότια Αφρική από τις 28 Νοεμβρίου εξαιτίας της νέας παραλλαγής του κορονοϊού, της Όμικρον, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της νήσου.

Επιπροσθέτως, ανακοίνωση του υπουργείου προσθέτει ακόμη ότι όποιοι επιβάτες έχουν πάει στη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι και την Ζιμπάμπουε θα απαγορεύεται να εισέλθουν στον Μαυρίκιο ή να περάσουν ως ενδιάμεσο σταθμό από εκεί.

Η αεροπορική εταιρεία South African Airways, η οποία ξεκίνησε πάλι τη λειτουργία της τον Σεπτέμβριο, ανέφερε στο Twitter ότι θα σταματήσει τις πτήσεις προς τον Μαυρίκιο ως αποτέλεσμα της απόφασης για αναστολή των πτήσεων.

Σημειώνεται ότι ο Μαυρίκιος, η οικονομία του οποίου βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, έχει καταγράψει 20.913 κρούσματα κορονοϊού και 240 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με απολογισμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Διαβάστε ακόμα:

Μετάλλαξη Όμικρον: Η Qatar Airways δεν θα επιβιβάζει στα αεροσκάφη της ταξιδιώτες από τη Ν. Αφρική, τη Ζιμπάμπουε και τη Μοζαμβίκη

Νότια Κορέα - Μετάλλαξη Όμικρον: Περιορισμοί στις αφίξεις από οκτώ χώρες της νότιας Αφρικής

Ουγγαρία - Μετάλλαξη Όμικρον: Αυστηροποίηση των ελέγχων στα αεροπορικά ταξίδια από επτά αφρικανικές χώρες

Μετάλλαξη Όμικρον: Η Αυστραλία ανακοινώνει με τη σειρά της ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Μετάλλαξη Όμικρόν: Tαϊλάνδη και Ομάν απαγορεύουν την είσοδο σε ταξιδιώτες από χώρες της Αφρικής

«Όμικρον»: Μετά το Βέλγιο ύποπτα κρούσματα σε Γερμανία και Τσεχία - Τι σχεδιάζουν Pfizer, Moderna και AstraZeneca