Μ. Πομπέο: Καλεί Ελλάδα - Τουρκία σε στρατιωτική αποκλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο

Μ. Πομπέο: Καλεί Ελλάδα - Τουρκία σε στρατιωτική αποκλιμάκωση στην Αν. Μεσόγειο

Να εγκαταλείψουν κάθε στρατιωτική κλιμάκωση και να επικεντρωθούν στην αναζήτηση μιας διπλωματικής λύσης στη σύγκρουση για το φυσικό αέριο που τις φέρνει αντιμέτωπες στην ανατολική Μεσόγειο κάλεσε την Ελλάδα και την Τουρκία  ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Πρέπει να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα χωρίς να χρησιμοποιηθεί στρατιωτική ισχύς, αλλά μέσω των κανονικών μηχανισμών, μέσω των διεθνών αποφάσεων, ιδιαίτερα για τα δικαιώματα που συνδέονται μ' αυτή την περιοχή», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός μιλώντας στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter.

Επίσης, σημείωσε ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ εμπλέκεται πολύ σε αυτό το ζήτημα, ήμασταν στην Κύπρο πριν από 48 ώρες. Ο πρόεδρος μίλησε με τους Τούρκους και Έλληνες ηγέτες για την επίλυση αυτού του θέματος. πρόβλημα, χωρίς τη χρήση στρατιωτικής δύναμης, αλλά μέσω κανονικών μηχανισμών και διεθνών αποφάσεων» 

«Πρέπει να μειωθεί το στρατιωτικό αποτύπωμα παντού και να γίνεται προσφυγή σε διπλωματικά και όχι στρατιωτικά μέσα», κατέληξε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.