ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

Μ. Παγώνη: Τη Μ. Τρίτη ή τη Μ. Τετάρτη οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις το Πάσχα

Μ. Παγώνη: Τη Μ. Τρίτη ή τη Μ. Τετάρτη οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις το Πάσχα

Για το τι θα συμβεί με τις μετακινήσεις το Πάσχα μίλησε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη στο Mega, τονίζοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν τη Μεγάλη Τρίτη ή τη Μεγάλη Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων ώστε να αποφασιστούν οι εισηγήσεις για τις επόμενες κινήσεις σχετικά με την άρση των περιορισμών σε διάφορους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. 

«Ηρεμήστε όλοι με το Πάσχα στο χωριό. Τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους τα είδατε. Το σύστημα έχει πιεστεί. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα, θα πάμε στις εκκλησίες στους προαύλιους χώρους με μάσκες και αποστάσεις, αλλά την τελευταία εβδομάδα θα κριθεί το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, γιατί με 819 διασωληνωμένους είναι δύσκολο», υπογράμμισε η κ. Παγώνη.

«Αυτή είναι ίσως από τις δυσκολότερες φάσεις. Ο κόσμος έχει μπερδευτεί και με τους εμβολιασμούς. Καταλαβαίνουμε την ψυχική πίεση που έχουν και ότι θέλουν να ξεφύγουν αλλά πρέπει να είμαστε προσεχτικοί αν θέλουμε να κάνουμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Θα φανεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη–Μεγάλη Τετάρτη πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, θα είναι δύσκολο κάποιος να πει ότι μπορείτε να φύγετε. Όπως και να έχει, ο κόσμος θα μπορεί να βγει, θα μπορεί να πάει από δήμο σε δήμο, δε θα είναι όπως πέρυσι, να είμαστε κλεισμένοι μέσα», επισήμανε.