Μ. Παγώνη: Δε χρειάζεται ο κόσμος να είναι φοβισμένος για το εμβόλιο

Μ. Παγώνη: Δε χρειάζεται ο κόσμος να είναι φοβισμένος για το εμβόλιο

Για την ασφάλεια του εμβολίου κατά του κορονοϊού μίλησε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ Ματίνα Παγώνη τονίζοντας ότι δεν υπάρχει φάρμακο ή εμβόλιο χωρίς παρενέργειες και ο κόσμος δε χρειάζεται να είναι φοβισμένος.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του Mega, δήλωσε σχετικά με την υπεύθυνη δήλωση που χρειάζεται να υπογραφεί πως είναι λογικές οι αντιδράσεις. «Αυτή η υπεύθυνη δήλωση έχει ξεκινήσει, έχει γίνει. Κατά την προσωπική μου άποψη όπως για όλα τα εμβόλια δε χρειάζονται υπεύθυνη δήλωση, έτσι θα έπρεπε να γίνει και για αυτό, και ο κόσμος έχει έναν προβληματισμό. Αυτό το χαρτί δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Ο καθένας που πηγαίνει στο κέντρο θα λέει τα στοιχεία του, και κάποια πράγματα για το ιστορικό του. Όλα αυτά είναι ένα ιστορικό που δίνεται. Δεν συμφωνώ να υπογράφει κάποιος ένα χαρτί. Να γίνει ό,τι γίνεται με όλους τους εμβολιασμούς. Το κατάλαβα ότι φοβίζει τον κόσμο, έχουμε πολλά τηλεφωνήματα που ρωτούν γιατί γίνεται αυτό και έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση. Όπως όλα τα εμβόλια, έτσι πρέπει να γίνει και για το εμβόλιο του Covid. Δεν υπάρχει φάρμακο και δεν υπάρχει εμβόλιο που να μην κάνει σε ένα ελάχιστο ποσοστό μια παρενέργεια. Από ό,τι ξέρουμε από τις μελέτες, οι παρενέργειες είναι ελαχιστότατες, ό,τι ισχύει για όλα τα εμβόλια και όλα τα φάρμακα. Δεν χρειάζεται ο κόσμος να είναι φοβισμένος. Δεν έχει νόημα να κάνει κανείς το εμβόλιο σε ζωντανή σύνδεση. Ο κόσμος να ξέρει ότι οι γιατροί θα το κάνουν το εμβόλιο».

Μιλώντας για τα αυστηρά μέτρα σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, η κ. Παγώνη τόνισε ότι «υπάρχει πολύ υψηλό ιικό φορτίο στην περιοχή, υπάρχουν βιομηχανίες, και πρέπει οι τοπικοί φορείς να φροντίσουν να γίνουν πολλά τεστ, ώστε να γίνει πιο γρήγορα η ιχνηλάτηση. Αν είναι δυνατόν να γίνει τεστ σε όλους. Μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα».

Σχετικά με τα 9 άτομα στο ρεβεγιόν φάνηκε συγκρατημένη. «Καλά πάνε τα πράγματα στο Γεννηματάς, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι γιατί σε άλλα νοσοκομεία υπάρχουν προβλήματα, και λογικό είναι να νοσούν και οι υγειονομικοί. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε ρεβεγιόν, να δούμε τους φίλους μας, ποιος δε θα το ήθελε αυτό. Υπάρχει μια μείωση των κρουσμάτων, αλλά αυτό δε λέει τίποτα», σημείωσε η κ. Παγώνη.