Μ. Βαρβιτσιώτης: Δώρισε στο Πολεμικό Μουσείο αντίγραφα των ιστορικών σημαιών της οικογένειάς του

Μ. Βαρβιτσιώτης: Δώρισε στο Πολεμικό Μουσείο αντίγραφα των ιστορικών σημαιών της οικογένειάς του

Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο πραγματοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να παραδώσει αντίγραφα των δύο σημαιών της οικογένειάς του.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Βαρβιτσιώτης δώρισε στο Πολεμικό Μουσείο αντίγραφο της σημαίας του Καπετάν Ζαχαριά Μπαρμπιτσιώτη, που όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός, υπήρξε σημαντικότατος κλέφτης που έβγαλε στην κλεφτουριά τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, καθώς και αντίγραφο της σημαίας των Βαρβιτσιωτών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, γράφει στην ίδια ανάρτηση, είχε την ευκαιρία να δει τις εργασίες αναβάθμισης του Μουσείου και να βρει ανάμεσα στα εκθέματά του, όπλα που είχε δωρίσει ο πατέρας του, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Εθνικής Αμύνης.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του αναφέρει: «Επισκέφθηκα το Πολεμικό Μουσείο και παρέδωσα αντίγραφα των δύο σημαιών της οικογένειάς μου. Η μία του Καπετάν Ζαχαριά Μπαρμπιτσιώτη (1759-1804) - σημαντικότατος κλέφτης που έβγαλε στην κλεφτουριά τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη- και η άλλη η Σημαία των Βαρβιτσιωτών. Είχα την ευκαιρία να δω τις εργασίες αναβάθμισης του Μουσείου μετά την ανάληψη της Προεδρίας από τον φίλο και μύστη των πολεμικών μουσείων, Αναστάσιο Λιάσκο. Τέλος, βρήκα ανάμεσα στα εκθέματα και τα όπλα που έχει δωρίσει ο πατέρας μου, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, από την εποχή που ήταν Υπουργός Εθνικής Αμύνης. Μόλις ανοίξουν και πάλι τα Μουσεία, αξίζει να κάνετε μία επίσκεψη και να δείτε ένα μέρος της Πολεμικής μας Ιστορίας».