Λιμάνι Πειραιά: Αυξημένη κίνηση για τα νησιά - Με βεβαιώσεις οι ταξιδιώτες

Λιμάνι Πειραιά: Αυξημένη κίνηση για τα νησιά - Με βεβαιώσεις οι ταξιδιώτες

Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά με ταξιδιώτες, Έλληνες και ξένους, οι οποίοι έχουν προορισμό τα νησιά του Αιγαίου, πρώτη μέρα μετά την άρση των περιορισμών στις υπερτοπικές μετακινήσεις. Δεκάδες πολίτες και τουρίστες κατέφτασαν στο λιμάνι με τις απαραίτητες βεβαιώσεις, τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το πρωί και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos», ανακοινώνοντας παράλληλα την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από σήμερα στο 85% στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες. Ο υπουργός ανέφερε ότι 80% στην πληρότητα των επιβατών ισχύει και στα ταχύπλοα, εφόσον βέβαια διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι των στελεχών του Λιμενικού Σώματος θα είναι συνεχείς και πάνω στα πλοία και στα λιμάνια, ώστε να έχουμε καλά ταξίδια και ένα ασφαλές καλοκαίρι ενώ κάλεσε πληρώματα και επιβάτες να τηρήσουν με απόλυτη συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδεύσουν με πλοίο ή αεροπλάνο σε νησί θα πρέπει να τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο που προβλέπει να έχουν μαζί τους είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε PCR test έως και 72 ώρες πριν, είτε self test 24 ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης, που θα ισχύει από τους 2 έως 9 μήνες μετά, είτε το Green Pass που ενεργοποιείται από την 1η Ιουνίου.

Πέρα από το υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργεί και το Σύστημα Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test. Επίσης, υπάρχει πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας στη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020, σε περίπτωση που   κάποιος τουρίστας βγει θετικός στους δειγματοληπτικούς ελέγχους.