Liberal markets: Επενδυτικός χάρτης για το δεύτερο κύμα

Liberal markets: Επενδυτικός χάρτης για το δεύτερο κύμα

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Επενδυτικός χάρτης για το δεύτερο κύμα - Πως επηρεάζεται η ζωή μας από την έξαρση του Covid και πως κινείται το "έξυπνο χρήμα"», κυκλοφορεί αυτό το Σαββατοκύριακο 24 - 25 Οκτωβρίου η επενδυτική και οικονομική εφημερίδα Liberal markets μαζί με τον Φιλελεύθερο. 

Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στην οι­κονομία μετά την πανδημία. Οι συνέ­πειες προκαλούν μόνιμες βλάβες και τεκτονικές αλλαγές. Οι πτωχεύσεις αναμένεται να αυξηθούν έως 55% στα τέλη του 2020 και 20% το 2021. Από την άλλη ένας νέος κόσμος γεννιέται. Οι ψηφιακές πλατφόρμες, η κυβερνο­ασφάλεια και το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι από την αρχή οι πρωταγωνιστές της μετα-Covid-19 εποχής.

Οι εταιρείες της πράσινης ανάπτυξης, και εκείνες που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες, εξο­πλισμό και ασφάλιση συμπληρώνουν το κάδρο. Στη μάχη πλέον εισέρχονται και οι εταιρείες health tech, τα ομόλο­γα υψηλής αξιολόγησης, ο χρυσός, το γιεν, το ελβετικό φράγκο, ενώ η αγορά ακινήτων αλλάζει δραματικά. Γράφει η Μαίρη Βενέτη.

Διαβάστε ακόμη:

- Επτά πετράδια στο στέμμα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης

Οι ελληνικές εταιρείες που ξεχώρισαν στο επενδυτικό συνέδριο για τις μετοχές μεσαίου μεγέθους που έχουν τις προϋποθέσεις να μπουν στο κλαμπ των ισχυρών και να πρωταγωνιστήσουν. Γράφει ο Μάνος Χατζηδάκης.

- Δημόσιες εγγραφές και SPACs: Η εισαγωγή νέων εταιρειών ζωντανεύει τα χρηματιστήρια

Από την αρχή του έτους μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου είχαν εισαχθεί στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης 113 νέες εταιρείες και είναι πιθανόν να ξεπεραστεί ο περσινός αριθμός των 160 δημόσιων εγγραφών. Έχουν ήδη αντληθεί $38,4 δισ. ενώ αναμένεται να αντληθούν άλλα $7,8 δισ. μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, με την ολοκλήρωση 14 IPOs. Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαροκόπος.

- Τεχνική ανάλυση: Εντός εκτός και επί τα αυτά

Ο Ηλίας Ζαχαράκης αναλύει διεξοδικά βασικούς δείκτες και μετοχές του ελληνικού και των διεθνών χρηματιστηρίων.

- Η ολική επαναφορά δεν είναι εύκολη

Ο Σπύρος Αλεξόπουλος καταγράφει τις προσπάθειες ανάκαμψης των πάλαι ποτέ κολοσσών Thyssen Krupp, ΙΒΜ και General Electric.

- Δομημένα προϊόντα στις μετοχές gaming

Φέτος είναι η χρονιά που οι μεγάλες εταιρείες κατασκευής παιχνιδομηχανών θα φέρουν στην αγορά τα νέα προϊόντα τους. Γράφει ο Κωνσταντίνος Καρδιασμένος.

- Τα μεγάλα projects και η δεύτερη ανάσταση των κατασκευαστικών εταιρειών

Εργα προϋπολογισμού άνω των 13 δισ. ευρώ θα πρέπει να τρέξουν μέχρι το τέλος της δεκαετίας, είτε μέσω του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) είτε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο θα διατίθενται περίπου 1,3 δισ. ευρώ στην αγορά, προσελκύοντας μεγάλα funds για επενδύσεις στις ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες.

- 3+1 μεγάλα στοιχήματα για τις προβληματικές

Πώς η κυβέρνηση λύνει τον γόρδιο δεσμό των «προβληματικών» και επιχειρεί να δώσει νέα αξία σε μια σειρά από στρατηγικές βιομηχανίες που επί χρόνια επιβαρύνουν τους φορολογουμένους. Η πορεία για στρατηγικό επενδυτή σε ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ και Σκαραμαγκά. Οι εξελίξεις στην αμυντική βιομηχανία φέρνουν στο προσκήνιο και την ΕΑΒ.

- Μπρα ντε φερ εκατοντάδων δισ. για το Brexit

Στη «12η ώρα» πριν λήξει η προθεσμία, Λονδίνο και Βρυξέλλες θεωρούν ακόμη πως η επίτευξη μιας συμφωνίας είναι εφικτή, όμως φαινομενικά τηρούν σκληρή στάση και απαιτούν από την άλλη πλευρά να κάνει τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις.

- Το δίλημμα των καταθετών, γρίφος για τις τράπεζες

Η άμεση σχέση επιτοκίων και αποταμιευτικής συμπεριφοράς, και η επίδρασή τους στα συνταξιοδοτικά προγράμματα.

- Ο Έλον Μασκ των Βαλκανίων αγοράζει την Bugatti

Η Rimac, μια κροατική startup, της οποίας μετοχές έχουν η Porsche, η Hyundai και άλλες εταιρείες, μπορεί να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της θρυλικής Bugatti, που ανήκει στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, τη Volkswagen.

- H είσοδος του paypal στα κρθυπτονομίσματα εκτοξεύει το Bitcoin

To PayPal φέρνει πληρωμές με κρυπτονομίσματα σε 26 εκατομύρια επιχειρήσεις. Διψήφια άνοδος για το $BTC. Γράφει ο Νίκος Κωστόπουλος.

- Fourlis Holdings: Υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και επενδύσεις 18 εκατ. ευρώ

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης βάζει στο «Βαρόμετρο του ΧΑ» έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους διαρκών καταναλωτικών αγαθών, με την εμπορική του δραστηριότητα να εκτείνεται σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία.

- ΤΕΚΑ Systems: Ο άγνωστος τεχνολογικός βραχίονας της Viohalco

Η εταιρεία τεχνολογίας που «παντρεύει» τη βιομηχανία με την ψηφιακή εποχή, συνδέοντας όλες τις παραγωγικές μονάδες και δίνοντας πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο για όλη την παραγωγή, τη διανομή και τη μεταφορά.

- Τα «οικογενειακά γραφεία» μετατρέπονται σε «μεγάλους παίκτες» στη διεθνή αγορά real estate

Οι επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία στα «οικογενειακά γραφεία» έχουν ως προτεραιότητα τη μείωση του ρίσκου, καθώς τα ακίνητα αποτελούν μια σταθερή επένδυση στον χρόνο.

- Τα ακίνητα που βάζουν στο στόχαστρο οι ΑΕΕΑΠ

Σε πρώτη προτεραιότητα βρίσκεται ο κλάδος των αποθηκευτικών χώρων, με τη μεγάλη ζήτηση να έχει αυξήσει τις ζητούμενες τιμές και να έχει μειώσει τις αποδόσεις.

- Αλλαγή ή μεταρρύθμιση;

Να αλλάζουμε συνεχώς προς το θετικότερο, το πιο ανθρώπινο, το δικαιότερο, το οικολογικότερο, και δεν θα έχουμε ποτέ ξανά την ανάγκη για μετασχηματισμούς και μεταρρυθμίσεις. Γράφει ο Κωνσταντίνος Ζανετόπουλος.

- Η «γέφυρα» έβγαλε στο φως το τραπεζικό απόρρητο

Περισσότεροι από 150.000 ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν συναινέσει να συγκεντρωθούν στην ίδια πλατφόρμα όλα τα στοιχεία που αφορούν τα εισοδήματα, ανεξαρτήτως πηγής, για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.