Κυριαρχία Κυρ. Μητσοτάκη στο χώρο του Κέντρου - Στο 17,1 η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ
Έρευνα Opinion Poll

Κυριαρχία Κυρ. Μητσοτάκη στο χώρο του Κέντρου - Στο 17,1 η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ

Συντριπτική υπεροχή στο χώρο του Κέντρου, σε ποσοστό 78.9%, καταγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε δημοφιλία υπερτερεί με 58.4% έναντι 33.1% της Φώφης Γεννηματά, ενώ τρίτος έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας με 30,8%.

Αυτό καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Opinion Poll, που διεξήχθη μετά την «Μήδεια» και ενώ είναι σε εξέλιξη η προπαγάνδα και οι αήθεις επιθέσεις για την υπόθεση Λιγνάδη, και στην οποία η ΝΔ προηγείται με διαφορά 17,1 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ 

Σύμφωνα με την έρευνα, που διενεργήθηκε από τις 15 έως τις 19 Φεβρουαρίου, τα ποσοστά θετικής γνώμης και ικανοποίησης για το έργο της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό διατηρήθηκαν σε υψηλά ποσοστά, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 37.3% έναντι 20.2% του ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικότερα, ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο δηλώνει το 42% των πολιτών, (με το 53% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ να βλέπει θετικά το κυβερνητικό έργο και το 78.9% να κρίνει θετικά το έργο του πρωθυπουργού) αλλά και το ποσοστό ικανοποίησης για το έργο του πρωθυπουργού να φτάνει το 57% και για την κυβέρνηση το 42%.

Επίσης, το 49% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το ποσοστό δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στο 58.4%. Με το ποσοστό αυτό, ο πρωθυπουργός υπερτερεί έναντι των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών και μπροστά από τον δεύτερο πολιτικό αρχηγό που είναι η Φώφη Γεννηματά με 33.1%.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην μάχη του Κέντρου, αφού το 78.9% όσων αυτοκαθορίζονται Κεντρώοι θεωρούν θετικό το έργο του.

Χαμηλά ποσοστά ικανοποίησης εκφράζουν οι πολίτες για τον τρόπο που ασκεί το σύνολο της αντιπολίτευσης. Μόλις το 12.3%, δηλώνει θετική γνώμη για τον ΣΥΡΙΖΑ, 12.1% για το ΚΙΝΑΛ, 12.9% για το ΚΚΕ, 9.2% για την Ελληνική Λύση και 9.2% για το ΜΕΡΑ 25.

Επίσης, το 35% βλέπει θετικά μια συνεργασία Κυβέρνησης – ΚΙΝΑΛ (52.7% της Ν.Δ, 54% του ΚΙΝΑΛ).

Για το Κίνημα Αλλαγής το 58% της κοινής γνώμης θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρχει αλλαγή προέδρου, ενώ στο ερώτημα ποιον θα ήθελαν πρόεδρο του κόμματος προηγείται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 28.5% και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 18.1%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 17.9% και ο Παύλος Γερουλάνος με 11.4%.

Στο χώρο του ΚΙΝΑΛ τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: 36.7% για τον Ανδρέα Λοβέρδο, 26.9% για τον Νίκο Ανδρουλάκη, 16.7 % για την Φώφη Γεννηματά και 7.7% για τον Παύλο Γερουλάνο.

Διαβάστε ακόμα:

- Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Κυρίαρχη παραμένει η ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία