Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Κυρίαρχη παραμένει η ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Κυρίαρχη παραμένει η ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία

Κατά 15,6% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία συγκεντρώνοντας 33,2% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis.  To κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λαμβάνει 17,6% ενώ τρίτο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση με ποσοστό 8,7%. 

Όσον αφορά στον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, η έρευνα τον εμφανίζει κυρίαρχο σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Στο ερώτημα "τι εικόνα έχετε για τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας", το 70% των ερωτηθέντων απάντησε "θετική ή μάλλον θετική" γνώμη, με την αρνητική ή μάλλον αρνητική να κυμαίνεται στο 21,9%.

Στο ερώτημα "πόσο ικανοποιημένος είστε από το έργο της Περιφέρειας" το 46% απαντά "πολύ/αρκετά", ενώ αξιοσημείωτη είναι και η διεισδυτικότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τον κρίνουν θετικά το 54% όσων ψήφισαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η έρευνα γνώμης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2021, διενεργήθηκε από την Palmos Analysis για λογαριασμό του Politic.gr.