Κυρ. Μητσοτάκης σε ολλανδή δημοσιογράφο για το προσφυγικό: Δε θα δεχτώ να προσβάλλετε εμένα και τον ελληνικό λαό

Κυρ. Μητσοτάκης σε ολλανδή δημοσιογράφο για το προσφυγικό: Δε θα δεχτώ να προσβάλλετε εμένα και τον ελληνικό λαό

«Δεν θα αποδεχτώ να προσβάλλετε εμένα και τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που είναι αστήριχτες, χωρίς αποδείξεις, όταν αυτή η χώρα αντιμετωπίζει το προσφυγικό σώζοντας χιλιάδες μετανάστες» ήταν η άμεση αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ερώτηση ολλανδής δημοσιογράφου η οποία στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Μαρκ Ρούτε τον κατηγόρησε για «ψέμματα και push backs στους πρόσφυγες στην Ελλάδα».

«Γιατί δεν είστε ειλικρινής να πείτε ότι οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους και προχωρήσαμε σε βάναυσες ενέργειες» συνέχισε η δημοσιογράφος.

«Καταλαβαίνω ότι στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να θέτετε ευθείες ερωτήσεις στους πολιτικούς αλλά σε αυτό κτίριο δεν θα αποδεχτώ να με προσβάλλετε εμένα και τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που είναι αστήριχτες, χωρίς αποδείξεις, όταν αυτή η χώρα αντιμετωπίζει το προσφυγικό σώζοντας χιλιάδες μετανάστες. Κάθε μέρα δίνουμε μάχη να σώσουμε πρόσφυγες» ήταν η άμεση απάντηση του έλληνα πρωθυπουργού.

«Δεν θα έρθετε εδώ να μας προσβάλλετε» επανέλαβε ο πρωθυπουργός όταν η δημοσιογράφος από την Ολλανδία προσπάθησε να τον διακόψει. «Δεν θα δεχτώ από κανέναν να κουνάει το δάχτυλο σε αυτή τη χώρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Από την πλευρά του ο Ολλανδός Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε επιβεβαίωσε όπως χαρακτηριστικά είπε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει καταγγείλει τις μεθόδους push backs» προσθέτοντας ότι η Ελλάδα με τη στάση της υπερασπίζεται τα σύνορα της ΕΕ».