Πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο το δηλητήριο που στάζετε στην κοινωνία
Κυρ. Μητσοτάκης

Πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο το δηλητήριο που στάζετε στην κοινωνία

«Το δηλητήριο που συνειδητά στάζετε είναι ανεπίτρεπτο και πολιτικά και ηθικά» τόνισε ο Πρωθυπουργός εγκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα για την στάση του έναντι των συλλαλητηρίων και τη στήριξη του κόμματός του στις συγκεντρώσεις και τις πορείες εν μέσω πανδημίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψεύδεται συνειδητά.

«Είστε ψεύτης κύριε Τσίπρα» ανέφερε για να υπογραμμίσει πως «επενδύετε στο θυμό και την αγανάκτηση που αναπόφευκτα προκαλεί η κρίση».

Στην δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σαφείς απαντήσεις και κατηγόρησε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του και την προσπάθεια να καπηλευθεί μικροκομματικά και μικροπολιτικά τις όποιες αντιδράσεις ακόμη και αυτές που αφορούν στον αρχιεκτελεστή της 17Ν Δ, Κουφοντίνα, επισημαίνοντας μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση προχώρησε σε ρυθμίσεις και νομοθετικές παρεμβάσεις που διευκόλυναν αιτήματα του ιδίου και άλλων.

Στη συνέχεια τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να ξαναστήσουν σκηνικό ανάλογο με αυτό που τους οδήγησε στην κυβέρνηση το 2015 διευκρινίζοντας όμως ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές και η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει.

«Είστε βαθιά νυχτωμένος» είπε «δεν υπάρχει καμία κοινωνική πλειοψηφία να σας ακολουθήσει» για να προσθέσει πως και «η νεολαία που επικαλείστε δεν ακούει τον λόγο σας. Οι νέοι είναι θυμωμένοι και προβληματισμένοι» αυτό όμως δεν σημαίνει πως επιθυμούν, για παράδειγμα, «να βρεθούν σε ένα πανεπιστήμιο κατειλημμένο από μπαχαλάκηδες».

Ήσασταν κατώτερος των περιστάσεων ως πρωθυπουργός και είσαστε κατώτερος των περιστάσεων ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά δηλώνοντας ότι «είστε ψεύτης κ. Τσίπρα και το ξέρετε» μιλώντας για την πανδημία και όσα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει.

Έκανε ακόμη λόγο για επικίνδυνη τακτική από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέροντας πως «το δηλητήριο που συνειδητά στάζετε είναι ανεπίτρεπτο πολιτικά και ηθικά όταν γνωρίζετε την προσπάθεια που γίνεται και για την επόμενη ημέρα οικονομική κρίση».

«Αυτό που κάνετε» είπε «είναι επικίνδυνο αυτή την περίοδο, δεν μπορεί να μην το ξέρετε» και αναρωτήθηκε «πόσες παρωπίδες έχετε στην προσπάθεια να απαξιώσετε την κυβέρνηση».

Η αναφορά του τέλος στην πανδημία και την προσπάθεια που γίνεται ήταν ενδεικτική για την ανάγκη που υπάρχει να δοθούν λύσεις. Όπως μάλιστα σημείωσε ότι γίνεται δεν έχει στόχο την ανάδειξη της κυβέρνησης αλλά της διάσωσης της χώρας των πολιτών, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Ενδεικτική η αποστροφή του σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. «λυσσάξατε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Και τι δεν είπατε» σημείωσε για να υπογραμμίσει πως «Αν το πετύχουμε δεν ωφελείται η κυβέρνηση, ωφελείται η χώρα».