Κώστας Αχ. Καραμανλής: Το μετρό της Αθήνας παίρνει και πάλι μπρος

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Το μετρό της Αθήνας παίρνει και πάλι μπρος

Το μετρό της Αθήνας παίρνει και πάλι μπρος επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής τονίζοντας την χαρακτηριστική οδηγία του Πρωθυπουργού να προχωρήσει το έργο αγνοώντας το όποιο πολιτικό κόστος. 

Όπως είπε, με τη Γραμμή 4, αλλά και τον υπόλοιπο σχεδιασμό μας –όπως η επέκταση προς Πειραιά που ολοκληρώνουμε, ή οι επεκτάσεις προς τη Δυτική Αττική και προς τα Νότια προάστια που προετοιμάζουμε, το «μετρό της Αθήνας συνεχίζει να πηγαίνει πιο μακριά, για να μας φέρνει όλους πιο κοντά»

Ο υπουργός υποδομών και μεταφορών στάθηκε στο ζήτημα του σταθμού στα Εξάρχεια δίνοντας σχετικές απαντήσεις. Όπως είπε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν άλλαξε το σχεδιασμό. Αλλά ο σταθμός των Εξαρχείων ήταν εξαρχής στην πλατεία σύμφωνα με το σχεδιασμό, που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «για εμάς δεν υπάρχουν γειτονιές της Αθήνας που θα αφήσουμε στο ημίφως και σίγουρα δεν υπάρχουν άβατα».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι στο παρελθόν, και σε άλλες περιοχές υπήρχαν αντιδράσεις και τώρα αυτοί που τότε αντιδρούσαν έχουν μείνει χωρίς μετρό και «χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο». Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών διαβεβαιώνει κάθε σκεπτόμενο πολίτη ότι δεν θα αφήσει να συμβεί αυτό σε καμία άλλη γειτονιά της πόλης.