Κορονοϊός: Συνολικά 119 κρούσματα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»

Κορονοϊός: Συνολικά 119 κρούσματα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»

Συνολικά 119 επιβαίνοντες στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί στον κορονοϊό, μετά από την εξέταση από κλιμάκια του ΕΟΔΥ του συνόλου των 383 επιβαινόντων στο σκάφος. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, το σκάφος θα ελλιμενιστεί εντός της ημέρας σε άδεια προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά και σταδιακά θα αρχίσει η αποβίβαση των επιβαινόντων, οι οποίοι και θα παραμείνουν υπό αυστηρό περιορισμό.

Αναλυτικότερα, σε σύνολο 383 ελέγχο από τον ΕΟΔΥ, 119 επιβαίνοντες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ 259 δείγματα βρέθηκαν αρνητικά. Ακόμα 2 δείγματα βρέθηκαν ανεπαρκή για έλεγχο και θα επανεξεταστούν.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, εντός της ημέρας το πλοίο θα δέσει σε άδεια προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ εντός 36 ωρών όσοι επιβαίνοντες βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό θα επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Ταυτόχρονα, όσοι βρέθηκαν θετικοί θα παραμείνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία, ενώ η πορεία της υγείας τους θα παρακολουθείται καθημερινά από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καταγράφηκαν χθες, Τετάρτη, ακόμα 20 νέα κρούσματα, μετά τα 20 που είχαν επιβεβαιωθεί τη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο επιβαίνει το πλήρωμα και ακόμη άλλοι 349 ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες, καθώς 34 μέλη του πληρώματος.

Δύο από τα 20 άτομα που εντοπίστηκαν θετικοί και ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση, ένας 72χρονος Ελβετός και ένας 34χρονος Ινδονήσιος μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Αττικόν».