7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει κανονικά

Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει κανονικά
Eurokinissi

Για τα νέα μέτρα ελευθερίας που θα ισχύουν από αύριο Σάββατο για τους περίπου έξι εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένους πολίτες της χώρας μίλησαν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής ο Δ. Σαρηγιάννης η πιθανότητα να νοσήσει κάποιος αυξάνεται κατά 13%, αλλά αυτό ταυτόχρονα λειτουργεί και ως κίνητρο για να εμβολιαστούν και άλλοι πολίτες. «Αυτό που έχω να προτείνω είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των τεστ από τις 400.000 στις 600.000» είπε.

Από πλευράς του ο Αθ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι «εμβόλια έχουμε, ραντεβού υπάρχουν αλλά κάποιοι επιλέγουν να σταματούν τους υπολοίπους. Εάν τα 2/3 των Ελλήνων αποφασίσουν να κλειδαμπαρωθούμε, σεβόμενοι την επιθυμία του 1/3 να μην εμβολιαστεί, είναι μια απόφαση που δημοκρατικά μπορούμε να τη λάβουμε, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς κάνουμε. Eμείς ως γιατροί ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε και ό,τι είχαμε να προσφέρουμε, το προσφέραμε. Πρέπει να προχωρήσουμε. Πρέπει οι άνθρωποι να κάνουν το βήμα μόνοι τους».

Σε ερώτηση για το εάν η παρέλαση της 28η Οκτωβρίου θα γίνει κανονικά απάντησε: «Εδώ κάναμε παρέλαση τη 25η Μαρτίου, δύο μέρες μετά την επιστράτευση των γιατρών. Η παρέλαση είναι για όλο τον κόσμο, είναι εκδήλωση ανοιχτού χώρου».