Κορονοϊός: Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Θ. Πλεύρης

Κορονοϊός: Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Θ. Πλεύρης

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί εκτάκτως αύριο Τετάρτη ο υπουργός Υγείας καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και οι εισαγωγές ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της περιοχής προκαλούν ανησυχία σε ειδικούς και αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με  στοιχεία που δημοσιοποίησε η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης, η συντριπτική πλειονότητα σε κρούσματα και διασωληνωμένους αφορά μη εμβολιασμένους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν Μέσα από τη Θεσσαλονίκη o Θάνος Πλεύρης θα έχει σύσκεψη με δημάρχους και υγειονομικούς φορείς της πόλης, στις 11.00 προκειμένου να συζητηθεί η επιδημιολογική πορεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης, αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 53 ασθενείς εκ των οποίων οι 51 (ποσοστό 96,2%) είναι ανεμβολίαστοι, ενώ από τους 258 ασθενείς που έχουν κάνει εισαγωγή στα νοσοκομεία οι 202 (ποσοστό 81,5%) δεν έχουν εμβολιαστεί και μόλις οι 46 είναι εμβολιασμένοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου, αναφέρει ότι από τα 2.126 νέα κρούσματα κορονοϊού του τελευταίου 24ώρου σε όλη τη χώρα, η Θεσσαλονίκη έχει σχεδόν τα ίδια επίπεδα με την Αττική, δηλαδή 341 η πρώτη και 369 στη δεύτερη. 

Επιπλέον, ιδιαίτερη ανησυχία παρουσιάζει και η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη της συμπρωτεύουσας, αφού μόλις το 51,24% έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις και το 55,52% με μία δόση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη ανησυχεί ακόμη περισσότερο Αρχές και ειδικού αφού δεν είναι η πρώτη φορά που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στη συμπρωτεύουσα. Μάλιστα η ίδια ακριβώς κατάσταση επικρατούσε και την περασμένη εβδομάδα 

Υπενθυμίζεται, πως το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ έφτανε το 98% ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου και των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες είναι 81,3% και 82,9% αντίστοιχα. Και σε απόλυτους αριθμούς, στις ΜΕΘ νοσηλεύονταν  50 ασθενείς με Covid-19, εκ των οποίων οι 49 ήταν ανεμβολίαστοι, 16 σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, εκ των οποίων οι 13 είναι ανεμβολίαστοι, ενώ στις απλές κλίνες νοσηλεύονται 252, εκ των οποίων οι 209 δεν έχουν εμβολιαστεί.