Κορονοϊός: Δύο θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, 13 νέα κρούσματα

Κορονοϊός: Δύο θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, 13 νέα κρούσματα

Ακόμα 13 κρούσματα του νέου κορονοϊού εντοπίστηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 2.691.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε ότι υπήρξαν δύο νέοι θάνατοι, με τον αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται στα 150.

Παράλληλα, διασωληνωμένοι παραμένουν 32 ασθενείς, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Το 97% των διασωληνωμένων έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι άνω των 70 ετών. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 85 ασθενείς

Ο ηλικιακός μέσος όρος των θανόντων ήταν τα 75 έτη, ενώ το 93,3% είχε υποκείμενα νοσήματα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Σχετικά με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους επεσήμανε ότι έχουν διενεργηθεί μέχρι στιγμής 94.291.

Σημειώνεται πως η υποχώρηση της πανδημίας στην Ελλάδα βάζει τέλος στην καθημερινή ενημέρωση των πολιτών από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα θα λαμβάνει χώρα μόνο τρεις φορές την εβδομάδα αλλά και σε έκτακτες περιπτώσεις, όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Η ενημέρωση των πολιτών από τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά θα γίνεται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες θα εκδίδεται γραπτή ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.