Κορονοϊός: Ανησυχία με τις εικόνες συνωστισμού σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Κορονοϊός: Ανησυχία με τις εικόνες συνωστισμού σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Ανησυχία προκαλούν οι νέες εικόνες συνωστισμού σε πόλεις της Ελλάδας την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται συνεχώς.  Συγκεκριμένα, το Σάββατο σημειώθηκαν 482 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 207 ήταν στην Περιφέρεια Αττικής και τα 78 στην ΠΕ Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλονίκη, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ πάρτι, σε προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με 1. 500 νεαρά άτομα να διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς να τηρούν τα απαραίτητα μετρά προφύλαξης. 

Συνωστισμός επικράτησε και στην πλατεία Αριστοτέλους με δεκάδες νέους να στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλο χωρίς να κρατούν της αποστάσεις για να παρακολουθήσουν ένα δρώμενο από νεαρούς, σύμφωνα με το Thestival.

Παράλληλα, στην Πάτρα, εκατοντάδες νέοι συνέρρευσαν για ακόμη ένα βράδυ μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, στις σκάλες της οδού Πατρέως και στην πλατεία Γεωργίου, τη δεύτερη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης. 

Σημειώνεται ότι χθες βράδυ συνελήφθη ιδιοκτήτης καφέ στην Πάτρα μετά από καταγγελίες στην αστυνομία για συνωστισμό και παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.