Κορονοϊός: 45 νεκροί τις τελευταίες ώρες - 1.080 συνολικά τα θύματα

Κορονοϊός: 45 νεκροί τις τελευταίες ώρες - 1.080 συνολικά τα θύματα

Σε τουλάχιστον 1.080 θύματα ανέρχεται ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοίού στην Ελλάδα, καθώς κατά την διάρκεια της νύχτας και μέχρι το πρωί της Κυριακής 45 ακόμα ασθενείς έχασαν την ζωή τους από επιπλοκές της νόσου.

Υπενθυμίζεται πως κατά την ενημέρωση του ΕΟΔΥ το Σάββατο, γινόταν λόγος για 1.035 νεκρούς στην χώρα από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η συντριπτική πλειοψηφία των νέων θυμάτων από επιπλοκές της νόσου είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών ή ασθενείς που αντιμετώπιζαν υποκείμενα νοσήματα.

Τα θύματα των τελευταίων ωρών, ως επί το πλείστον έχουν καταγραφεί σε νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας, όπου η κατάσταση παραμένει οριακή, ενώ ασθενείς κατέληξαν και στις υπόλοιπες περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Αττική και η Λάρισα.

Τέλος, σημειώνεται πως χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.835 νέα κρούσματα της νόσου και 38 νέους θανάτους, με 266 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, ενώ μέχρι στιγμής ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος ημερήσιος αριθμός νεκρών καταγράφηκε την περασμένη Πέμπτη με 50 θύματα σε 24 ώρες.