156 νέα κρούσματα, συνολικά 2.401 - 121 οι νεκροί στην Ελλάδα
Κορονοϊός

156 νέα κρούσματα, συνολικά 2.401 - 121 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ακόμα 156 κρούσματα του νέου κορονοϊού, τα 150 στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, καταγράφηκαν τα τελευταίο εικοσιτετράωρο στην χώρα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται στα 2.401, ανακοίνωσε o εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα έχασαν τη ζωή τους ακόμα πέντε άνθρωποι, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να φτάνει τα 121.

Επιπλέον, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 59 άνθρωποι με μέση ηλικία τα 67 έτη, εκ των οποίων γυναίκες οι 16, ενώ έχουν εξέλθει 46 ασθενείς.

Όσον αφορά στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε ότι βρέθηκαν 150 κρούσματα από τα 497 άτομα που συνολικά εξετάστηκαν, 148 μετανάστες και 2 εργαζόμενοι.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε ειδικά και στο θάνατο ενός 35χρονου στο νοσοκομείου Αγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι μπορεί να χαθεί και άνθρωπος που δεν έχει υποκείμενα νοσήματα ή που δεν ήταν γνωστά υποκείμενα νοσήματα. Ο ίδιος εξήγησε ότι τα αίτια μπορεί να είναι γονιδιακά ή για κάποιο λόγο ο ιός να βρίσκει χαμηλό το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ανθρώπου.

Παράλληλα, όμως, υπογράμμισε ότι την ίδια ώρα χαιρόμαστε για τις ζωές που κερδήθηκαν και σημείωσε ότι το R0, δηλαδή ο παράγοντας εξάπλωσης της νόσου, παραμένει σημαντικά κάτω από το 1 και αυτό οφείλεται στα μέτρα.