Σε καραντίνα το Κρανίδι - Απαγόρευση κυκλοφορίας 20.00 με 08.00

Σε καραντίνα το Κρανίδι - Απαγόρευση κυκλοφορίας 20.00 με 08.00

Σε καραντίνα για 14 μέρες με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί τίθεται το Κρανίδι Αργολίδας, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς μετά τα 150 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη δομή φιλοξενίας μεταναστών, η οποία στεγανοποιειται όπως αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Ερμιόνης.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, «από τη Μ. Πέμπτη θέσαμε σε καραντίνα τη δομή. Είναι όλα υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή, πρέπει να παρθούν κάποια προληπτικά μέτρα», και απηύθυνε έκκληση στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στους ηλικιωμένους να μην βγουν για κανένα λόγο από το σπίτι τους για τις επόμενες 14 μέρες.

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για το Κρανίδι περιλαμβάνεται και η απαγόρευση μετακίνησης για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, στη μετάβαση για τελετές και για άθληση, δηλαδή οι κωδικοί Β4, Β5 και Β6. Η απαγόρευση θα ισχύσει για τις επόμενες 14 μέρες. 

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πώς «δεν υπάρχει λόγος πανικού, χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα». 

 Όσον αφορά τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν και τα 150 είναι ασυμπτωματικά, ενώ τα 148 αφορούν φιλοξενούμενους στη δομή, μία εργαζόμενη και ένα στέλεχος της δομής.

Ο κ. Χαρδαλιάς έφτασε σήμερα το μεσημέρι στο Κρανίδι μαζί με τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων 'Ασυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη, τον πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέας, καθώς και κλιμάκιο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και να ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.