Κλιμακώνει τις απειλές ο Ερντογάν: Πλέον η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για ό,τι αρνητικό της συμβεί

Κλιμακώνει τις απειλές ο Ερντογάν: Πλέον η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για ό,τι αρνητικό της συμβεί

Απτόητος από τη διπλωματική κινητικότητα και τη διεθνή μεσολαβητική προσπάθεια εμφανίζεται ο Ταγίπ Ερντογάν. Σε συνέχεια της τουρκικής στάσης του τελευταίου 24ωρου, που κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή, ο τούρκος πρόεδρος απείλησε σήμερα την Ελλάδα ότι «πλέον είναι υπεύθυνη για ό,τι αρνητικό της συμβεί».

«Η Ελλάδα έθεσε εαυτόν σε ένα χάος από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει», δήλωσε ο Τ. Ερντογάν αναφερόμενος στη Navtex - ανταπάντηση της Αθήνας με την αναγγελία αεροναυτικής άσκησης, σε έκταση που εμπεριέχει περιοχή όπου δραστηριοποιείται το ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρόεδρος Ερντογάν σχολιάζοντας την ελληνική Navtex υποστήριξε ότι «θέτει σε κίνδυνο τη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια όλων των πλοίων στην περιοχή», σχολιάζοντας ότι «από εδώ και στο εξής η Ελλάδα αποτελεί την αιτία για ό,τι αρνητικό της συμβεί», ενώ πρόσθεσε ότι «θα είναι η μόνη χώρα που θα υποφέρει».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι η Αθήνα δεν έχει το δικαίωμα να εκδίδει Navtex στις περιοχές που διεκδικεί η Άγκυρα, ενώ δήλωσε ότι «εκείνοι που έριξαν την Ελλάδα μπροστά στο τουρκικό ναυτικό δεν πρόκειται να τη στηρίξουν».

«Με τη στάση της αυτή απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο, την καλή θέληση και τις σχέσεις καλής γειτονίας, η Ελλάδα έθεσε έθεσε τον εαυτό της σε ένα χάος από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει», συνέχισε ο Τ. Ερντογάν, ο οποίος τόνισε ότι «η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει στην ανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως «έπειτα από την ανακάλυψη του κοιτάσματος στη Μαύρη Θάλασσα, πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε καλά νέα και από τη Μεσόγειο», ενώ συνεχίζοντας υποστήριξε πως «έχουμε δείξει σε όσους προσπαθούν να μας εμποδίσουν στην Ανατολική Μεσόγειο, πως έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας».