Κέρκυρα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica

Κέρκυρα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica, που είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Κέρκυρας, ύστερα από την γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε από το Λιμενικό και την Πυροσβεστική, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το κρουαζιερόπλοιο, ήταν δεμένο στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, από τις 30 Ιανουαρίου στο πλαίσιο lay up, χειμερινής διακοπής, με μέρος του πληρώματος και χωρίς επιβάτες.

Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, με τις φλόγες να «γλείφουν» την εξωτερική δεξιά πλευρά του πλοίου και να «τυλίγουν» γρήγορα τις λέμβους, ενώ ξέσπασε και σε καμπίνες.

'Αμεσα στο σημείο μεταφέρθηκε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος. Στην επιχείρηση συμμετέχουν τρία ρυμουλκά, καθώς και ένα πλοίο ανοιχτού τύπου, όπου επιβιβάστηκαν πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να πλησιάσουν δια θαλάσσης το κρουαζιερόπλοιο. Βοήθεια έχει έρθει και από την Ηγουμενίτσα με πυροσβεστικό πλεούμενο όχημα, ενώ συνδράμουν και οι υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του δήμου και της περιφέρειας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Γιώργος Χονδρογιάννης, όλα εξελίχθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. «Απεδείχθη για ακόμη μια φορά ότι στο λιμάνι της Κέρκυρας είμαστε σε εγρήγορση ακόμη και όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο δύσκολες καταστάσεις» τόνισε. Αυτή την ώρα το κρουαζιερόπλοιο είναι τυλιγμένο στους καπνούς, ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση από την Πυροσβεστική η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Live από το λιμάνι της Κέρκυρας:

Πηγή: https://www.kerkyrasimera.gr/