Καταδρομική επίθεση στο γραφείο της Ν. Κεραμέως για τον Κουφοντίνα

Καταδρομική επίθεση στο γραφείο της Ν. Κεραμέως για τον Κουφοντίνα

Καταδρομική επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, με συνθήματα και τρικάκια υπέρ του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών το βράδυ της Δευτέρας.

Η υπουργός Παιδείας με ανάρτησή της σημειώνει ότι «δεν πτοούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε. Προχωράμε στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η παιδεία μας, η χώρα μας».

Η ομάδα των κουκουλοφόρων έφτασε στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο Χαλάνδρι στην οδό Αριστοφάνους 4 και έγραψαν στους τοίχους συνθήματα υπέρ του Κουφοντίνα και κατά του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι δράστες ανήρτησαν φωτογραφίες από την επίθεση, ενώ αναφέρουν πως η ενέργεια πραγματοποιήθηκε με αφορμή της απεργία πείνας του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και σε σχέση με το πρόσφατο νόμο που υπερψήφισε η Βουλή για τα πανεπιστήμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Νωρίτερα, άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση με μολότοφ και μπογιές στο κτίριο που στεγάζει το κανάλι Action24 στα Πατήσια.

Χρ. Ταραντίλης: Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται από τραμπούκους

Την καταδίκη του σχετικά με τη νέα επίθεση αγνώστων εναντίον του πολιτικού γραφείου της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

«Ας γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Αυτό κάνει κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ταραντίλης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Τραμπούκοι έγραψαν συνθήματα στο γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα κι εναντίον του νόμου για την φύλαξη των ΑΕΙ από έκνομες δραστηριότητες.

Είναι η δεύτερη φορά σε λίγες μέρες που το γραφείο της Υπουργού γίνεται στόχος.

Ας γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Αυτό κάνει κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει.