7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

«Καμπανάκι» από Λαζανά: Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό

«Καμπανάκι» από Λαζανά: Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό

«Καμπανάκι» για την μείωση των εμβολιασμών και τις περισσότερες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα έκρουσε Παθολόγος και Λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς, φέρνοντάς ως παράδειγμα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας το οποίο έκανε αυθημερόν 10 εισαγωγές, ηλικιών 30-40 ετών, με βαριά συμπτώματα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ o Λοιμωξιολόγος τόνισε πως η αύξηση κρουσμάτων κορονοιού ήταν προφανώς αναμενόμενη.

«Για να είμαι ειλικρινής το περιμέναμε, αλλά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα. Δηλαδή πιστεύαμε ότι θα ερχόταν κατά το τέλος Αυγούστου αυτό το τσουνάμι αλλά ήρθε πολύ πιο γρήγορα» είπε συγκεκριμένα, εξηγώντας πως το στέλεχος κορονοιού Δέλτα είναι πολύ πιο μολυσματικό και συγχρόνως δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί, στον βαθμό που θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει.

«Οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί πάρα μα πάρα πολύ. Ο κόσμος έχει φύγει για διακοπές, υπάρχει πρόβλημα», επισήμανε ακόμα.

«Εγώ έχω να σας δηλώσω ότι κάθε μέρα στα νοσοκομεία τα οποία εφημερεύουν, από εκεί που δεν είχαν καμία εισαγωγή, το πολύ μια- δύο σε κάθε εφημερία τους οι εισαγωγές αυξάνονται» πρόσθεσε παραθέτοντας πως χθες μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας έκανε 10 εισαγωγές ασθενών με κορονοιό και ήταν χαρακτηριστικό το γεγονός ότι επρόκειτο για ασθενείς ηλικιών 30-40 ετών με σχετικά βαριά συμπτώματα.

O καθηγητής ανέφερε, μεταξύ άλλων πως ήδη, απ’ ό,τι φαίνεται  το υπουργείο Υγείας κάνει τον προγραμματισμό του όσον αφορά την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος αναμένοντας μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.