Κ. Χατζηδάκης για ΔΕΠΑ Υποδομών: Απόδειξη ότι η κυβέρνηση κινείται στο σωστό δρόμο

Κ. Χατζηδάκης για ΔΕΠΑ Υποδομών: Απόδειξη ότι η κυβέρνηση κινείται στο σωστό δρόμο

«Η μεγάλη συμμετοχή στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών, είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η κυβέρνηση κινείται στο σωστό δρόμο και δημιουργεί προϋποθέσεις για να έρθουν κεφάλαια και επενδύσεις στη χώρα. Η συστηματική προετοιμασία από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Γεράσιμο Θωμά, το ΤΑΙΠΕΔ και τη διοίκηση της ΔΕΠΑ, είχε ουσιαστική συμβολή σε αυτή την προσπάθεια. Συνεχίζουμε μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Προχωράμε έξι ακόμα αποκρατικοποιήσεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μετά την ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ ότι εννέα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, τόνισε: «Η υψηλή συμμετοχή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο σχέδιο ενεργειακής μετάβασης της χώρας -όπως αυτό αποτυπώθηκε στο ΕΣΕΚ-, βασική παράμετρος του οποίου είναι η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός των δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού. Εκτιμούμε ότι η συμμετοχή και στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα οδηγήσει στο κατάλληλο τίμημα, ώστε να υλοποιηθούν γρήγορα οι απαραίτητες επενδύσεις στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, με ασφαλή τρόπο και εντός του αυστηρού ρυθμιστικού πλαισίου, όπως έχει καθοριστεί από τη ΡΑΕ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ