Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 20:04

-A +A

Ιράν - κορονοϊός: 27 θάνατοι επειδή πίστεψαν σε φήμες ότι το αλκοόλ θεραπεύει

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 20:04
Ιράν - κορονοϊός: 27 θάνατοι επειδή πίστεψαν σε φήμες ότι το αλκοόλ θεραπεύει
-A +A

Είκοσι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων νοθευμένου αλκοόλ, μετά από φήμες ότι τα οινοπνευματώδη ποτά υποβοηθούν στην θεραπεία του κορονοϊού, ανέφερε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) με τον επίσημο αριθμό θανάτων να ανέρχεται σήμερα σε 237, το Ιράν είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον Covid-19 μετά την Κίνα και την Ιταλία. Το πρακτορείο IRNA αναφέρει ότι ο κορονοϊός έχει αφήσει 16 ανθρώπους νεκρούς στην Κουζεστάν. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, περισσότερα από 7.000 άτομα έχουν μολυνθεί από τη νόσο σε όλο το Ιράν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το IRNA, 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας δηλητηρίασης από αλκοόλ στη νοτιοδυτική επαρχία Κουζεστάν και επτά στην Αλμπόρτζ, περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα Τεχεράνη.

Στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν η κατανάλωση και πώληση αλκοόλ είναι απαγορευμένη, ωστόσο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τακτικά θανάτους από δηλητηρίαση από αλκοολούχα ποτά.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο, επικαλούμενο δηλώσεις ενός αξιωματούχου σε τοπικό νοσοκομείο, 218 άνθρωποι νοσηλεύονται στην Αβάζ, πρωτεύουσα της Κουζεστάν, έπειτα δηλητηρίαση που υπέστησαν εξαιτίας κατανάλωσης αλκοόλ.

Πολλοί πίστεψαν «φήμες ότι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι αποτελεσματική στη θεραπεία των ασθενειών που σχετίζονται με τον κορονοϊό», τόνισε το IRNA, επικαλούμενο τον συγκεκριμένο αξιωματούχο.

Το πρακτορείο επίσης επικαλέστηκε τον αναπληρωτή εισαγγελέα της Αβάζ, ο οποίος δήλωσε ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είχαν απορροφήσει μεθανόλη αφού «παραπλανήθηκαν από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο» σχετικά με τον υποτιθέμενο ωφέλιμο ρόλο του αλκοόλ στην θεραπεία του κορονοϊού.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα