7ος χρόνος, ημέρα 2218η
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021

ΗΑΕ: Ξεκίνησαν κλινικές δοκιμές του εμβολίου της Sinopharm σε παιδιά 3-17 ετών

ΗΑΕ: Ξεκίνησαν κλινικές δοκιμές του εμβολίου της Sinopharm σε παιδιά 3-17 ετών
APimages

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεκίνησαν κλινικές δοκιμές με το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm σε παιδιά σε παιδιά ηλικίας από 3 ως 17 ετών, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του εμιράτου. Η κλινική δοκιμή θα παρακολουθήσει την ανοσολογική απόκριση 900 παιδιών «για την προετοιμασία του εμβολιασμού παιδιών στο εγγύς μέλλον», ανέφερε χθες στο Twitter το γραφείο Τύπου του Αμπού Ντάμπι.

Κάποια μέλη της κυβερνώσας οικογένειας του Αμπού Ντάμπι συμμετέχουν στην κλινική δοκιμή.

Ο σεΐχης Τεγιάμπ μπιν Μοχάμεντ, γιος του ντε φάκτο ηγέτη των ΗΑΕ, και ο πρίγκιπας του Αμπού Ντάμπι σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχγιάν, συνόδευσαν τα παιδιά τους, τις ανιψιές και τους ανιψιούς τους για να συμμετάσχουν σε μια έρευνα-γέφυρα που θα οδηγήσει σε μαζική ανοσία, ανέφερε το γραφείο.

Τα ΗΑΕ ενέκριναν τον Μάιο το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για επείγουσα χρήση σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών. Το Ντουμπάι, το δεύτερο μεγαλύτερο μέλος της ομοσπονδίας των ΗΑΕ, ξεκίνησε τον εμβολιασμό της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας αυτόν τον μήνα.

Τα ΗΑΕ, που έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως, κατέγραψαν χθες 2.011 νέα κρούσματα κορονοϊού με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 603.961, ενώ εκείνος των θανάτων είναι 1.738. Τα ΗΑΕ δεν δίνουν στοιχεία για καθένα από τα επτά εμιράτα.

Το κράτος του Κόλπου πραγματοποίησε τη φάση III των κλινικών δοκιμών του εμβολίου παρασκευής της κρατικής κινεζικής εταιρείας Sinopharm και ξεκίνησε την παραγωγή του με βάση μια κοινοπραξία ανάμεσα στη Sinopharm και στην τεχνολογική εταιρεία Group 42 με έδρα το Αμπού Ντάμπι. .

Πηγή: Reuters