Η υποκρισία της Μπάγερν Μονάχου φαίνεται στην απόκτηση του Νάγκελζμαν

Η υποκρισία της Μπάγερν Μονάχου φαίνεται στην απόκτηση του Νάγκελζμαν

Ο Καρλ – Χάιντς Ρουμενίγκε κουνούσε το δάχτυλο στις 12 της Super League, κυρίως στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα. Ελεγε πως για το καλό του ποδοσφαίρου θα έπρεπε να κάτσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι και να σκεφτούν πώς θα μειώσουν τα έξοδά τους σε μισθούς, μεταγραφές και προμήθειες ατζέντηδων, πρώτα, και μετά να σκεφτούν πώς θ' αυξήσουν τα έσοδά τους. Μαθήματα ηθικής και management που κράτησαν ορισμένα 24ωρα προτού ο CEO της Μπάγερν Μονάχου ανάψει το «πράσινο φως» για την πιο ακριβή μεταγραφή προπονητή στην ιστορία του αθλήματος!

Οι Βαυαροί τα βρήκαν με την Λειψία και θα της δώσουν 23 εκατομμύρια ευρώ για να πάρουν τον Γιούλιαν Νάγκελζμαν, τον 33χρονο Γερμανό κόουτς – φαινόμενο, ο οποίος είχε συμβόλαιο με τους «κόκκινους ταύρους» ως το 2023. Το ποσό ξεπερνά κατά πολύ τα 15 εκατομμύρια που έδωσε η Τσέλσι για να πάρει τον Αντρέ Βίλας – Μπόας από την Πόρτο ή τα 10,5 που πλήρωσε η Λέστερ για να «σπάσει» το συμβόλαιο του Μπρένταν Ρότζερς με την Σέλτικ. Να φανταστείτε πως κάποτε η Μπάγερν Μονάχου χλεύαζε τη Ρεάλ Μαδρίτης όταν εκείνη κατέβαλλε οχτώ εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της τον Ζοσέ Μουρίνιο από την Ιντερ. Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις...

Η επιλογή του Νάγκελζμαν, αναμφίβολα, είναι εξαιρετική. Είναι από τους προπονητές που αναμένεται να γράψουν ιστορία στο άθλημα και αργά ή γρήγορα θα του δινόταν η ευκαιρία να δουλέψει σ' έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η Μπάγερν επιχείρησε να κρατήσει τον νυν τεχνικό της Χάνζι Φλικ, αλλά εκείνος διατήρησε την απόφασή του να παραιτηθεί μην μπορώντας να εργαστεί άλλο πια με τον αθλητικό διευθυντή, Χασάν Σαλιχαμιτζιτς.

Η χρονική διάρκεια της συμφωνίας του Νάγκελζμαν με τη Μπάγερν Μονάχου θα είναι πολυετής και για τη δουλειά του στην «Allianz Arena» θα αμείβεται με περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ουσιαστικά τα διπλάσια χρήματα από αυτά που έπαιρνε στην Λειψία.