Η «Τρέλα του Μαρτίου» του NCAA θα ξεπεράσει τα 8,5 δισ.!

Η «Τρέλα του Μαρτίου» του NCAA θα ξεπεράσει τα 8,5 δισ.!

Η περίφημη «March Madness» του NCAA δεν θα είναι φέτος «μεταδοτική» στις εξέδρες, λόγω των περιορισμών από την πανδημία. Ωστόσο, οι στοιχηματικές εταιρείες ετοιμάζονται για «τρελά» χρήματα. Με το online ποντάρισμα να είναι πλέον νόμιμο σε 25 πολιτείες των ΗΠΑ, το τελικό τουρνουά του κολεγιακού μπάσκετ, που άρχισε το βράδυ το Πέμπτης (18/3) - παρουσία και του Ρικ Πιτίνο -, αναμένεται να καταρρίψει κάθε ρεκόρ στοιχηματισμού. Η αδημονία του κοινού είναι μεγάλη, λόγω της περσινής ματαίωσης, από την ξαφνική έξαρση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με μία μελέτη της αμερικανικής επιτροπής τυχερών παιχνιδιών, 36,7 εκατομμύρια Αμερικανοί συμπλήρωσαν όλο το ταμπλό των προβλέψεων (από τον αρχικό γύρο των «68», ως το φάιναλ φορ και την ανάδειξη του πρωταθλητή), αριθμός μειωμένος κατά 8% από το 2019. Πάντως, 31 εκατ. τοποθέτησαν παραδοσιακά στοιχήματα, κατά πολύ περισσότεροι από τους 18 εκατ., δύο χρόνια πριν.

Η εντυπωσιακότερη αύξηση παρατηρείται στο online ποντάρισμα. Ο πρόεδρος της αμερικανικής επιτροπής τυχερών παιχνιδιών, Μπιλ Μίλερ, επιβεβαίωσε πως ο αριθμός όσων επιλέξουν αυτή την τακτική στοιχηματισμού είναι αυξημένος κατά... 200% από το 2019. Περίπου 18 εκατ. άνθρωποι θα ποντάρουν μέσω διαδικτύου, ενώ άλλοι οκτώ εκατ. θα επιλέξουν την προσωπική κατάθεση χρημάτων σε κάποιο γραφείο στοιχημάτων. Ο κ. Μίλερ επισήμανε ότι «υπάρχει μία μεγάλη άνοδος των νόμιμων οδών πονταρίσματος», καθώς με τις 13 νέες online αγορές, το 45% του ενήλικου πληθυσμού της Αμερικής ζει σε πολιτεία όπου επιτρέπεται ο τζόγος. 

Τα πρώτα στοιχεία σχετικά με την «Τρέλα του Μαρτίου» του NCAA κάνουν λόγο για «εύκολη κατάρριψη» του ρεκόρ του 2019, το οποίο ανήλθε στα... 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια! Ο Τζον Μάρεϊ, διευθυντής του στοιχηματικού γραφείου Westgate, τόνισε πως «το 80% των πονταρισμάτων στην εταιρία του γίνεται πλέον μέσω smartphones. Τα κινητά είναι πλέον η απάντησή μας». Η πλατφόρμα DraftKings προσφέρει δυνατότητα συμπλήρωσης του ταμπλό, με συμμετοχή 20.000 ανθρώπων αντί 100 δολαρίων. Από το ποσό των δύο εκατομμυρίων που συγκεντρώνεται, τα μισά προσφέρονται σε έναν νικητή, με τις περισσότερες σωστές προβλέψεις!