Η παραίτηση Λιγνάδη και η απεμπλοκή από τοξικές φήμες

Η παραίτηση Λιγνάδη και η απεμπλοκή από τοξικές φήμες

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατέθεσε χθες βράδυ την παραίτησή του στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τερματίζοντας έτσι τη θητεία του στο Εθνικό Θέατρο. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από την υπουργό Πολιτισμού, καθώς ο μέχρι το Σάββατο καλλιτεχνικός διευθυντής ήθελε να απεμπλέξει το Εθνικό Θέατρο από τοξικές φήμες, υπονοούμενα, διαρροές και αναφορές προς το πρόσωπό του που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, χωρίς πάντως να έχει υπάρξει καμία επίσημη καταγγελία.

«Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στην κουίντα του Εθνικού Θεάτρου» υπογραμμίζει στην επιστολή του, στην οποία σημειώνει πως επιθυμία του ήταν η προστασία του θεσμού. «Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μου επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα.» καταλήγει.

Αφήνοντας ανοιχτό, λοιπόν, το ενδεχόμενο να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη, ο Δημήτρης Λιγνάδης αποχωρεί από το Εθνικό Θέατρο στο οποίο είχε αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο τον Σεπτέμβριο του 2019. Η διαδρομή για την παραίτησή του ήταν σύντομη. Ξεκίνησε από  φημολογία σύμφωνα με την οποία η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη την είχε ήδη ζητήσει. Η υπουργός είχε διαψεύσει τις φήμες αυτές, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία επώνυμη καταγγελία και ο κ. Λιγνάδης συνέχισε τη δουλειά του στο Εθνικό Θέατρο, έως χθες  το βράδυ. Το υπουργείο Πολιτισμού θα ορίσει τον επόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή τις επόμενες ημέρες.

Επώνυμες καταγγελίες εξακολουθούν να μην υπάρχουν μέχρι στιγμής ούτε στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα των ηθοποιών ούτε κάπου αλλού.