ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Η Ναόμι Οσάκα θα σιωπήσει, για να «φωνάξει» για την ψυχική υγεία

Η Ναόμι Οσάκα θα σιωπήσει, για να «φωνάξει» για την ψυχική υγεία
AP PHOTO

Εχει μάθει να υψώνει τη φωνή της για ζητήματα που έχουν σημασία. Στο περσινό US Open, έπειτα από κάθε αγώνα της, στον «δρόμο» προς τον τίτλο, φορούσε προστατευτικές μάσκες με τα ονόματα θυμάτων της αστυνομικής βίας στις Η.Π.Α.. Στο επερχόμενο Ρολάν Γκαρός, η Ναόμι Οσάκα θα «μιλήσει» και πάλι δυνατά, αυτή τη φορά με τη σιωπή της... Η τενίστρια από την Ιαπωνία, κάτοχος τεσσάρων τίτλων Γκραν Σλαμ και Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη, αποκάλυψε ότι στο Παρίσι δεν θα κάνει δηλώσεις και δεν θα παραβρεθεί σε μία από τις υποχρεωτικές συνεντεύξεις Τύπου μετά τους αγώνες, εξηγώντας την απροθυμία της.

Μέσω μηνύματός της στο Twitter, η Οσάκα τόνισε ότι «δεν θα είμαι παρούσα σε συνεντεύξεις Τύπου στο Ρολάν Γκαρός. Πάντα αισθανόμουν ότι ο κόσμος δεν έδινε την απαιτούμενη σημασία στο θέμα της ψυχικής υγείας των αθλητών... Καθόμαστε υποχρεωτικά σε μία καρέκλα και απαντάμε σε ερωτήσεις που έχουμε ακούσει τόσες φορές ή απορίες που φέρνουν αμφιβολίες στο μυαλό μας. Δεν θέλω να εκθέσω πάλι τον εαυτό μου σε κόσμο που με αμφισβητεί». Η 23χρονη σταρ των κορτ πρόσθεσε πως «έχω δει αθλητές να ξεσπούν σε αίθουσες Τύπου έπειτα από ήττες. Ολο αυτό είναι σαν να κλωτσάς κάποιον που είναι ήδη στο έδαφος και δεν βρίσκω τον λόγο να συμμετάσχω σε αυτό».

Η Οσάκα ξεκαθάρισε πως δεν έχει κάτι προσωπικό με τους εκπροσώπους του Τύπου ή τη διοργάνωση του γαλλικού Οπεν, απορώντας γιατί ακόμη οι αθλητές απειλούνται με πρόστιμο αν δεν τηρήσουν αυτή τη συμβατική υποχρέωση τους. Κάθε άρνηση για παρουσία στις συνεντεύξεις Τύπου τιμωρείται με πρόστιμο 20.000 δολαρίων. Η Γιαπωνέζα, με έσοδα σχεδόν 20 εκατ. δολαρίων στην καριέρα της, θα πληρώσει ό,τι της επιβληθεί στο Παρίσι. Ωστόσο, επισήμανε πως «ελπίζω το ποσό με το οποίο θα με τιμωρήσει το τουρνουά, θα προσφερθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που ασχολούνται με την ψυχική υγεία».