Η Μicrosoft εξαγόρασε την ελληνική Softomotive

Η Μicrosoft εξαγόρασε την ελληνική Softomotive

Στην εξαγορά της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας Softomotive προχώρησε η Microsoft, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg από τις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με το οποίο οι δύο εταιρείες βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις.  Η Softmotive εξειδικεύεται στον τομέα της ρομποτικής αυτοματοποίησης διεργασιών, μια τεχνολογία που εισάγει ψηφιακό εργατικό δυναμικό σε επιχειρήσεις για να εκτελέσει εργασίες, τις οποίες μόνο o ανθρώπινος παράγοντας μπορούσε έως πρόσφατα να εκτελέσει

«Σήμερα ανακοινώνουμε την εξαγορά της Softomotive μιας κορυφαίας εταιρείας παροχής ρομποτικών αυτοματισμών (RPA) με πάνω από 15 χρόνια εμπειρία και δημιουργό του προγράμματος WinAutomation. Συνδυάζοντας τις υπηρεσίες της Softomotive με τις υπάρχουσες δυνατότητες του Microsoft Power Automate, η Microsoft δίνει στον καθένα τη δυνατότητα να δημιουργεί bots για να αυτοματοποιεί διαδικασίες», αναφέρει σε άρθρο του στο blog της Microsoft o Charles Lamanna, στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας. 

Από τη μεριά του ο συνιδρυτής και CEO της Softomotive, Μάριος Σταυρόπουλος, σε μήνυμά του στην ιστοσελίδα της εταιρείας τονίζει ότι χαρακτηριστικά: «Είμαστε περήφανοι να ανακοινώνουμε ότι η Softomotive εξαγοράστηκε από την Microsoft και ότι τα προϊόντα μας αποτελέσουν τμήμα του Microsoft Power Automate».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Microsoft, η Softomotive αυτή τη στιγμή βοηθά περισσότερους από 9.000 παγκοσμίως στην προσπάθειά τους να αυτοματοποιήσουν μέρος των επιχειρηματικών τους διαδικασιών.

Αν και το τίμημα της εξαγοράς δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Softomotive, η οποία έχει την έδρα της στο Λονδίνο και ιδρύθηκε το 2005, άντλησε 25 εκατομμύρια δολάρια από τη βρετανική επενδυτική εταιρεία Grafton Capital, το 2014.

Η αυτοματοποίηση ρομποτικής διεργασίας (Robotic Process Automation, RPA) αξιοποιεί λογισμικό που μπορεί να εκτελεί επαναλαμβανόμενες εργασίας μέσα σε ένα προκαθορισμένο πλαίσιο. Για παράδειγμα, μπορεί να πλοηγηθεί σε οθόνη, να ανοίξει και να κλείσει προγράμματα, να στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κ.λπ. Τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής RPA είναι το χαμηλότερο κόστος, τα λιγότερα λάθη, καθώς και η γρήγορη εφαρμογή.