Η Κεραμέως νέος στόχος των... «παιδιών»

Η Κεραμέως νέος στόχος των... «παιδιών»

Η στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα του νόμου για τα ΑΕΙ και της προσπάθειας να μπει τάξη στα ιδρύματα, ρίχνει νερό στον μύλο των αντιεξουσιαστών που δρουν με τη μέθοδο του εκφοβισμού. Η νέα επίθεση κατά της Νίκης Κεραμέως, αργά το βράδυ της Τετάρτης, έχει ακριβώς αυτόν το στόχο και έρχεται ως συνέχεια σειράς ενεργειών από τον ίδιο χώρο που ζητά, με την υποστήριξη και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, να επιλέξει ο Κουφοντίνας σε ποια φυλακή θα πάει.

Η αναφορά στα τρικάκια είναι ίδιου περιεχομένου με τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που από το βήμα της βουλής δηλώνουν πως ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί.

Και προστίθενται στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με την οποία όταν η αριστερά ξαναγίνει κυβέρνηση δεν θα ξέρει ποιον νόμο να πρωτοκαταργήσει.

Μετά και τη νέα επίθεση καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη να σταλεί το μήνυμα, με πλήρη υποστήριξη στο νομοσχέδιο και την εφαρμογή του, πως η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Και θέτει προ των ευθυνών τους τα πολιτικά κόμματα, όπως το ΚΙΝΑΛ, αφού την ώρα που επιδιώκει να εμφανιστεί ως εκφραστής του κέντρου, υιοθετεί τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ περί αστυνομοκρατούμενου κράτους με αναφορές επικριτικές στην εφαρμογή του νόμου και της τάξης.

Η επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας

Η καταδρομική επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως έγινε αργά το βράδυ όταν άγνωστοι πέταξαν τρικάκια με απειλητικό περιεχόμενο. Το συμβάν δημοσιοποίησε με ανάρτησή της στο twitter η υπουργός, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος έκανε λόγο για τραμπούκους που είχαν στόχο να φοβίσουν την κ. Κεραμέως και την κυβέρνηση για τις αλλαγές στα ΑΕΙ.

Χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας με ανάρτησή της αναφέρει ότι «"Παρέμβαση" απόψε στο πολιτικό μου γραφείο...από εκείνους που υπερασπίζονται την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια, την ανεξέλεγκτη είσοδο και την «αιωνιότητα» στη φοίτηση. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για το Πανεπιστήμιο που αξίζει στα παιδιά μας».

Το αποτρόπαιο συμβάν καταδίκασε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Χρήστος Ταραντίλης λέγοντας «Τραμπούκοι πέταξαν τρικάκια με απειλητικό περιεχόμενο σήμερα στο πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Αν νομίζουν ότι με αυτό το λόγο θα φοβίσουν την Υπουργό και την κυβέρνηση, ώστε να μην προχωρήσουν οι αλλαγές στα ΑΕΙ κάνουν λάθος. Η βία δεν έχει θέση ούτε στα Πανεπιστήμια, ούτε στην κοινωνία. Τα ΑΕΙ είναι χώροι γνώσης και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών κι όχι χώροι ανομίας και τραμπουκισμών. Οι αλλαγές θα προχωρήσουν γιατί αυτό απαιτεί η μεγάλη πλειονότητα των φοιτητών, των καθηγητών και της κοινωνίας».