Η γυναικεία ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης κοντά σε χορηγία – ρεκόρ, 150 εκατ. ευρώ

Η γυναικεία ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης κοντά σε χορηγία – ρεκόρ, 150 εκατ. ευρώ

Το γυναικείο ποδόσφαιρο βρισκόταν σε σταθερή ανάπτυξη μέχρι που η πανδημία του κορονοϊού την περιόρισε, όπως και στην πλειονότητα των αθλημάτων. Ωστόσο, σύντομα μπορεί να υπογραφεί η μεγαλύτερη συμφωνία χορηγίας στην ιστορία του μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Qiddiya από την Σαουδική Αραβία.

Στη «βασίλισσα», που από αυτή την σεζόν για πρώτη φορά στα χρονικά της έχει γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, προσφέρθηκαν 150 εκατομμύρια ευρώ για να βάλει στη φανέλα της ομάδας το logo της Qiddiya, ενός πρότζεκτ που προβάλλει τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία στην Σαουδική Αραβία. Βέβαια, πέραν της φανέλας στην πρόταση προβλέπεται να εμπλακούν με κάποιον τρόπο και ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας των ανδρών.

Παράλληλα, αν υπογραφεί η συμφωνία, η γυναικεία ομάδα θα κάνει την προετοιμασία της στην Σαουδική Αραβία ή και θα παίξει κάποια παιχνίδια εκεί για να προωθήσει και τον αθλητισμό στις νεαρές γυναίκες. Επίσης εκτιμάται και η δημιουργία ενός θεματικού πάρκου που θα στεγάζει μουσείο, προπονητικό κέντρο και ζώνη ψυχαγωγίας και μπουτίκ της ομάδας. Η Ρεάλ Μαδρίτης λέει πως είναι μια ανοιχτή διαπραγμάτευση. Ωστόσο, σύντομα αναμένονται εξελίξεις.