Η γιορτή του ΝΒΑ έγινε... «σφαλιάρα» για ΛεΜπρον και Αντετοκούνμπο

Η γιορτή του ΝΒΑ έγινε... «σφαλιάρα» για ΛεΜπρον και Αντετοκούνμπο

Η δυνατή φωνή – χωρίς αποτέλεσμα προς το παρόν – του ΛεΜπρον Τζέιμς κατά του φετινού All Star Game του ΝΒΑ απέκτησε και... «ηχώ». Ενας – ένας οι μεγάλοι σταρ της Λίγκας συντάσσονται στο πλευρό του αρχηγού των Λέικερς, ο οποίος εξέφρασε δημοσίως τις αντιρρήσεις του με την πρόσφατη απόφαση για διεξαγωγή τελικά της «γιορτής» του πρωταθλήματος, στις 7 Μαρτίου στην Ατλάντα.

Το ΝΒΑ είχε αρχικά ματαιώσει το All Star Game της φετινής σεζόν, λόγω του κορονοϊού. Ωστόσο αποφάσισε απρόσμενα να αλλάξει στάση και να προχωρήσει στη διεξαγωγή του. Ο ΛεΜπρον δήλωσε ότι «δεν έχω καθόλου ενέργεια και διάθεση να αγωνιστώ στο All Star». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «θα είμαι εκεί σωματικά και όχι πνευματικά», καθώς η Λίγκα συνοδεύει με αυστηρά πρόστιμα τους παίκτες που αρνούνται να συμμετάσχουν.

Ο Τζέιμς (πρώτος σε ψήφους στη Δυτική Περιφέρεια, στα πρώτα αποτελέσματα) αποκάλεσε την απόφαση του ΝΒΑ «“σφαλιάρα” στο πρόσωπο των παικτών», πριν συμφωνήσουν μαζί του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Κουάι Λέοναρντ. Ο MVP των δύο τελευταίων ετών τόνισε ότι «ο “μεγάλος” (σ.σ.: ΛεΜπρον) είπε ξεκάθαρα πως έχει μηδέν ενθουσιασμό και αντοχές για ένα All Star Game κι εγώ αισθάνομαι ακριβώς το ίδιο». Ο «Αντέτο» ομολόγησε πως «στα αλήθεια, αυτή τη στιγμή, δεν με ενδιαφέρει καθόλου το All Star»...

Ο «Giannis», ο οποίος είναι δεύτερος σε ψήφους στη λίστα επιλογής της Ανατολής (πίσω από τον Κέβιν Ντουράντ), εξήγησε ότι «σημασία σε ένα All Star Game είναι να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο, ώστε να ανταποδώσουμε τη στήριξή του. Το να γίνει η διοργάνωση απλώς για να γίνει, χωρίς οπαδούς, δεν βγάζει κανένα νόημα». Δεν έκρυψε, επιπλέον, ότι «στη μικρή αυτή διακοπή του πρωταθλήματος θα προτιμούσα να περάσω τον χρόνο μου με την οικογένειά μου». Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η άποψη του Κουάι Λέοναρντ.

Ο γκαρντ των Κλίπερς επισήμανε πως «όλοι ξέρουμε, γιατί θα μας βάλουν να παίξουμε. Υπάρχουν πολλά χρήματα που παίζονται σε αυτή τη διοργάνωση και το ΝΒΑ θέλει απλώς να βγάλει ακόμη περισσότερα». Ωστόσο, ο Λέοναρντ παραδέχθηκε πως δεν τον εξέπληξε το γεγονός, λέγοντας ότι «παίζουμε ήδη αγώνες και ταξιδεύουμε διαρκώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Υποθέτω ότι θα ακολουθηθούν τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα και ελπίζω να μην υπάρξουν επιπλέον προβλήματα». Ο γκαρντ των Σακραμέντο Κινγκς, Ντι’Ααρον Φοξ, αποκάλεσε «ηλίθια» την ιδέα του All Star Game!

Το ΝΒΑ σαφώς και πρόκρινε την ιδέα της διεξαγωγής του φετινού All Star Game ακόμη και δίχως την παρουσία θεατών στις εξέδρες για να «εξαργυρώσει» τις τηλεοπτικές συμφωνίες και τις διαφημιστικές χορηγίες. Μονάχα που η Λίγκα ξεκαθάρισε ότι σκοπός είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τόσο για την ανακούφιση από τον Covid-19 όσο και για ενίσχυση των μαύρων πανεπιστημίων των ΗΠΑ.