Η Ελλάδα ξεπέρασε τους 500.000 εμβολιασμούς - Υψηλά και στις διεθνείς κατατάξεις

Η Ελλάδα ξεπέρασε τους 500.000 εμβολιασμούς - Υψηλά και στις διεθνείς κατατάξεις

Ο στόχος των 500.000 εμβολιασμών επιτεύχθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal.gr, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα τις προσεχείς ώρες. Η χώρα μας, μάλιστα, βρίσκεται σταθερά υψηλά σε σχετικές λίστες εμβολιασμού του πληθυσμού, όπως το Our World in Data, ένα project συλλογής δεδομένων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης το οποίο συμβουλεύονται διεθνή media και οργανισμοί για την εγκυρότητα των στοιχείων.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου, όταν και άρχισαν οι εμβολιασμοί στη Μεγάλη Βρετανία, το Our World in Data παρακολουθεί την πορεία του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού στον πλανήτη, με τα στοιχεία να δημοσιεύονται κάθε μεσημέρι.

Σε αυτό τον πίνακα όπου έχουν επιλεγεί χώρες με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της Ελλάδας η χώρα μας στις 11 Φεβρουαρίου εμφανίζεται τρίτη σε σειρά στην πορεία των εμβολιασμών (ανά 100 άτομα).

Δοκιμάσαμε διάφορους πιθανούς συνδυασμούς στη βάση δεδομένων και η Ελλάδα βγαίνει σταθερά ψηλά και μάλιστα υψηλότερα από χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία που φημίζονται για την οργάνωση του δημοσίου τομέα και των υγειονομικών τους υπηρεσιών.