Η Ελλάδα είναι έτοιμη να εφαρμόσει το ψηφιακό πιστοποιητικό για τα ταξίδια
Αριστοτελία Πελώνη

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να εφαρμόσει το ψηφιακό πιστοποιητικό για τα ταξίδια

Την ετοιμότητα της Ελλάδας για την εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού για τα ταξίδια επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημειώνοντας παράλληλα πως η χώρα συντονίζεται με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ώστε το πιστοποιητικό να είναι διαλειτουργικό, ενώ επανέλαβε πως η ελληνική πλευρά δεν έχει λάβει επίσημη επιβεβαίωση για ενδεχόμενη επίσκεψη του Μ. Τσαβούσογλου στη χώρα στις 31 Μαΐου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ, η κ. Πελώνη σημείωσε πως οι δύο πλευρές βρίσκονται σε επικοινωνία κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Νίκου Δένδια, ενώ πρόσθεσε πως σε περίπτωση που τελικά ο κ. Τσαβούσογλου βρεθεί στην Ελλάδα και το πρόγραμμά του συμπέσει με εκείνο του Έλληνα πρωθυπουργού, τότε είναι πιθανή μία συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχετικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό, η κ. Πελώνη τόνισε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη, καθώς βρισκόταν μεταξύ των πρώτων χωρών που το πρότειναν, ενώ σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες πριν την επίσημη εφαρμογή του την 1η Ιουλίου.

«Το ψηφιακό πιστοποιητικό αποτελεί εργαλείο διευκόλυνσης και ενθάρρυνσης για όσους θέλουν να ταξιδέψουν», ανέφερε στη συνέχεια η κ. Πελώνη, ενώ κλείνοντας ανέφερε ότι υπάρχει η ελπίδα για άνοιγμα της πλατφόρμας όλων των εμβολίων για όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των 18 ετών εντός Ιουνίου.