7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

H Ρεάλ θέλει το NFL στο «Μπερναμπέου»

H Ρεάλ θέλει το NFL στο «Μπερναμπέου»
AP PHOTO

Η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης προβλέπει πως μέσα στο επόμενο έτος θα μπει στο νέο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Λόγω της πανδημίας τα έργα εξελίσσονται ταχύτερα μια και εκτός του περσινού «στοπ», το κλαμπ έχει μεταφερθεί στο «Εστάδιο Αλφρέδο Ντι Στέφανο» που βρίσκεται στο προπονητικό του κέντρο και δίνει εκεί τα παιχνίδια του. Ως εκ τούτου έχουν επιταχυνθεί και τα πλάνα του προέδρου Φλορεντίνο Πέρεθ για να βελτιστοποιήσει τα έσοδα του «σπιτιού» της «βασίλισσας».

Η σκέψη για να δημιουργηθεί καζίνο εντός του γηπέδου μπήκε πρόσφατα στο συρτάρι και τώρα αυτό που εξετάζει το κλαμπ είναι να συζητήσει με το NFL, τη λίγκα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, ώστε να φιλοξενηθούν αγώνες του πρωταθλήματος στην ισπανική πρωτεύουσα. Ως τώρα το NFL, στην Ευρώπη, διοργανώνει παιχνίδια μόνο στο Λονδίνο. Τον Οκτώβριο θα γίνει εκεί ένα ματς των Ατλάντα Φάλκονς στο γήπεδο της Τότεναμ, ενώ έχουν γίνει και κάποιες πρώτες συζητήσεις ώστε να διεξαχθεί κι ένα ματς στο «Γουέμπλεϊ».

Οι ιδιοκτήτες των 32 ομάδων του NFL έχουν δεσμευτεί να παίξουν όλες ομάδες, από την επόμενη σεζόν και για τα επόμενα χρόνια, τουλάχιστον ένα παιχνίδι εκτός Η.Π.Α. στο πλαίσιο της επέκτασης του αθλήματος σε νέες αγορές. Το NFL, άλλωστε, είναι καθαρά... αμερικάνικο σπορ αν και προσελκύει ολοένα και περισσότερους Ευρωπαίους θεατές. «Με δεδομένο τον ενθουσιασμό που δείχνει το Ηνωμένο Βασίλειο για τη διοργάνωσή μας, θεωρούμε εφικτό να δώσουμε παραπάνω παιχνίδια σε άλλα γήπεδα υψηλού επιπέδου», τόνισε ο Κομισάριος της λίγκας, Ρότζερ Γκουντέλ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πάρει δάνεια που ξεπερνούν τα 600 εκατομμύρια ευρώ για να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και ο σκοπός του Πέρεθ είναι από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του να αποφέρει έσοδα που θα κυμαίνονται μεταξύ των 100 και των 200 εκατομμυρίων ευρώ. Η ματαίωση της Super League, που θα έδινε στην ομάδα του εφάπαξ 350 εκατομμύρια για τη βελτίωση των υποδομών της, ήταν πισωγύρισμα στην προσπάθεια αποπληρωμής των δανείων. Ετσι, εξηγείται και η γρήγορη στροφή προς το NFL.