H Βάσω Κιντή γράφει για τον Κώστα Μουτζούρη

H Βάσω Κιντή γράφει για τον Κώστα Μουτζούρη

Με ανάρτησή της στο Facebook, η καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπενθυμίζει πως κατά το παρελθόν, ο νυν περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είχε λάβει την στήριξη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοστατώντας ενάντια στο ν. Διαμαντοπούλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο κ. Μουτζούρης διορίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ο πρώτος πρόεδρος του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Κιντή:

«Να θυμίσουμε πάντως πως όταν πρύτανης στο ΕΜΠ ήταν ο Κ. Μουτζούρης, αντιπρύτανης ήταν ο Μάκης Σπαθής, στέλεχος του Συνασπισμού και ο Γ. Πολύζος, επίσης φίλα προσκείμενος. Αυτό το πρυτανικό σχήμα, σε συνεργασία με συνδικαλιστικές και πολιτικές παρατάξεις του ίδιου χώρου (παρόλο που ο Κ. Μουτζούρης ήταν υποτίθεται ΝΔ), πρωτοστατούσε στην αντίδραση απέναντι στον ν. Διαμαντοπούλου δίνοντας τη σκυτάλη στους Πελεγρίνη, Μυλόπουλο.

Να σημειώσουμε επίσης ότι το πρυτανικό σχήμα Μουτζούρη υποστηρίχθηκε για να εκλεγεί από τον άλλο πρώην πρύτανη ΕΜΠ, τον περίφημο Ν. Μαρκάτο (link στα σχόλια). Τέλος, έχει ενδιαφέρον ότι ο κ. Κ. Μουτζούρης τοποθετήθηκε, δηλαδή διορίστηκε, Πρόεδρος της Διοικούσας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη πανηγυρική συγχώνευση ΤΕΙ (του Πειραιά και Αθηνών).

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Μουτζούρη εμπιστεύθηκε τη «μεγάλη» του κίνηση στα Πανεπιστήμια. Για να καταλάβουμε ποιες δυνάμεις συμμάχησαν πάνω από μια δεκαετία για να μείνουν τα πανεπιστήμια καθηλωμένα και να αντιμετωπίζουμε σήμερα αυτή την κατάσταση».