8ος χρόνος, ημέρα 2390η
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Γραμματέας της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Επ. Κεφαλαιαγοράς ο πρόεδρος του ΣΕΔ, Μπ. Εγγλέζος

Γραμματέας της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Επ. Κεφαλαιαγοράς ο πρόεδρος του ΣΕΔ, Μπ. Εγγλέζος

Γραμματέας της Συμβουλευτικής Επιτροπής, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εξελέγη ομόφωνα ο πρόεδρος του ΣΕΔ, κ. Μπάμπης Εγγλέζος, στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, υπό τη νέα διοίκηση της προέδρου κας Βασιλικής Λαζαράκου, ενώ αντιπρόεδρος εξελέγη, επίσης ομόφωνα, ο εκπρόσωπος του ΣΜΕΧΑ, χρηματιστής κ. Αλέξανδρος Πουλαρίκας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, παρά το γεγονός ότι η εκλογή αντιπροέδρου και γραμματέα προβλέπεται από το νόμο με τον οποίο συστάθηκε η Συμβουλευτική Επιτροπή το 2009, (ν. 3756/2009, άρθρο 10, παρ.4)  εν τούτοις έγινε πράξη για πρώτη φορά, μετά από 10 χρόνια λειτουργίας της Επιτροπής και αφού μεσολάβησαν τρεις διαφορετικές διοικήσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς!

«Η Συμβουλευτική Επιτροπή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός και είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα, στην αναβάθμιση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Κυρίως όμως, μπορεί να συμβάλλει στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης προς το θεσμό του Χρηματιστηρίου, κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο για την προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων στη χώρα μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΔ.