Γραβάνης: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά

Γραβάνης: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όχι μόνο των υγειονομικών αλλά και των εκπαιδευτικών καθώς και των επαγγελματιών στους κλάδους της εστίασης και της μετακίνησης, προτείνει ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης, σημειώνοντας πως «οι ανεμβολίαστοι θα πειστούν από την ζωή πληρώνοντας αχρείαστο τίμημα».

Αναλυτικά με ανάρτησή του στο Facebook ο Αχιλλέας Γραβάνης αναφέρει τα εξής: 

«ΠΑΝΔΗΜΙΑ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ;

υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών, εκπαιδευτικών, επαγγελματιών εστίασης/μετακίνησης (Ταξί/λεωφορεία)

εμβολιασμός άμεσα με 3η δόση των ανοσοκατασταλμένων / μεταμοσχευμένων

εμβολιασμός μαθητών 12-15 αρχές Σεπτεμβρίου στα σχολεία τους. Εμβολιασμός των 15-17 άμεσα.

ΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ;

ιατρικοί/φαρμακευτικοί/οδοντιατρικοί/νοσηλευτικοί σύλλογοι στην ενημέρωση κινητοποίηση των μελών τους και των ασθενών τους

πανεπιστημιακές σχολές επιστημών υγείας/ζωής

φοιτητικοί σύλλογοι (ιδιαίτερα επιστημών υγείας), κομματικές νεολαίες στην ενημέρωση και κινητοποίηση των μελών τους

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑΡΡΕΤΕΣ!

ας τολμήσουμε να κάνουμε το 4ο κύμα σαν το 1ο κύμα, όταν παίρναμε αποφάσεις έγκαιρα, όταν παίρναμε αποφάσεις που οι άλλοι δίσταζαν. Χώρες όπως ο Καναδάς η Μαλτα κλείνουν για τους ανεμβολιαστους. Ας δώσουμε το μήνυμα υποδοχής των εμβολιασμένων: είναι πολλοί!

Πολιτεία, επιστημονικοί φορείς, Δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν σε αυτούς που διαδίδουν επικίνδυνα για την δημόσια υγεία ψεύδη, ατεκμηρίωτες απόψεις, κάποιοι σε αντιποίηση υγειονομικού επαγγέλματος. Δεν είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα να οδηγούν συνανθρώπους τους στα νοσοκομεία ή στην απώλεια ζωής.

σε λίγες μέρες δυστυχώς οι ανεμβολιαστοι θα επισκέπτονται τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, οι εμβολιασμένοι που τυχόν μολύνονται θα περνούν μια μικρή γριπουλα (αν την περνούν) στο σπίτι η στο πόδι, ανεβάζοντας περαιτέρω και επικαιροποιωντας για τα νέα στελέχη την ανοσία τους, σχεδόν δίχως τίμημα. Οι ανεμβολιαστοι θα πειστούν από την ζωή πληρώνοντας αχρείαστο τίμημα. Θα είναι κρίμα κι άδικο με 7,6 εκατομμύρια δωρεάν δόσεις εμβολίων στα ψυγεία μας!»