Γώγος: Διπλάσιες πιθανότητες για «κακή έκβαση» του ασθενούς με γρίπη και κορονοϊό

Γώγος: Διπλάσιες πιθανότητες για «κακή έκβαση» του ασθενούς με γρίπη και κορονοϊό

Καμπανάκι κινδύνου για το «κοκτέιλ» γρίπης και κορoνοϊού έκρουσε νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν. Επεσήμανε δε ότι αν κάποιος νοσήσει και από τους δύο ιούς, οι πιθανότητες για «κακή έκβαση» διπλασιάζονται. 

«Η επιδημιολογική πίεση από τον κορoνοϊό παραμένει σημαντική και αν σε αυτή προστεθεί και η γρίπη, προφανώς και η νοσηρότητα θα αυξηθεί. Παράλληλα, υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να νοσήσει και από τα δύο νοσήματα και σε αυτή την περίπτωση πολλαπλασιάζεται η πιθανότητα να έχει ο ασθενής κακή έκβαση, σχεδόν διπλασιάζεται», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Επιπροσθέτως, ο κ. Γώγος ανέφερε ότι πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί και για τον ιό της γρίπης και για τον κορoνοϊό ώστε να αποφευχθεί η συνύπαρξη των δύο επιδημιών. 

«Πέρυσι το αποφύγαμε αυτό γιατί ο κόσμος εμβολιάστηκε για τη γρίπη και είχαμε την καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη. Αν προσθέσουμε και την προφύλαξη που υπήρχε με τις μάσκες, καταφέραμε να εξαφανίσουμε σχεδόν τη γρίπη», κατέληξε ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών.

Η επιστροφή της γρίπης εκρηκτικό μείγμα με κορονοϊό

Εμβόλιο γρίπης: Συμβατό με το εμβόλιο του κορονοϊού

Πανδημία: Ανησυχίες για ισχυρή ανάκαμψη του ιού της γρίπης

Η γρίπη θα επανέλθει δριμύτερη φέτος - Σύσταση να γίνει το αντιγριπικό εμβόλιο