Γερμανία: Πάνω από 44.000 κρούσματα, 104 θάνατοι σε 24 ώρες

Γερμανία: Πάνω από 44.000 κρούσματα, 104 θάνατοι σε 24 ώρες

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 44.401 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 5.761.696, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Κυριακή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, οι θάνατοι 104 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα στους 100.883 νεκρούς μέχρι σήμερα, κατά την ίδια πηγή.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εντοπίσει συνολικά τρία κρούσματα κορονοϊού που φέρουν τη νέα παραλλαγή Όμικρον έπειτα από την επιβεβαίωση ενός ύποπτου κρούσματος στο δυτικό κρατίδιο της Έσσης.

"Η αλληλούχιση του γονιδιώματος του ιού επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα-το ύποπτο κρούσμα που έγινε χθες το πρωί γνωστό φέρει την παραλλαγή Όμικρον", έγραψε στο Twitter ο Κάι Κλόζε, υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων στην Έσση.

Χθες υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είπε ότι η νέα παραλλαγή είχε εντοπιστεί σε έναν επιβάτη που είχε φθάσει από τη Νότια Αφρική στην Έσση, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ένα από τα πιο πολυσύχναστα της Ευρώπης.

Επιπροσθέτως, χθες υγειονομικοί αξιωματούχοι στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας εντόπισαν δύο κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον.

Περιορισμοί στις αερομεταφορές από τη Νότια Αφρική τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ καθώς η χώρα χαρακτηρίστηκε περιοχή παραλλαγής ιού.

Αυτό σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να μεταφέρουν μόνο Γερμανούς στη Γερμανία από τη Νότια Αφρική και ακόμη και αν αυτοί είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι έκκληση να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες και να περιορίσουν οικειοθελώς τις επαφές τους προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα ενός νέου lockdown απευθύνει με άρθρο του στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Bild, ο Γερμανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. «Ας το κάνουμε για να μην κλείσουν ξανά οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία, για να μην πρέπει να σταματήσουμε ξανά κάθε κίνηση στο δημόσιο χώρο», γράφει ο Σταϊνμάιερ προς όλους τους πολίτες της Γερμανίας.