Γεωργιάδης: Εξετάζουμε πώς θα στηριχθεί η εστίαση για τη ζημία λόγω μέτρων

Γεωργιάδης: Εξετάζουμε πώς θα στηριχθεί η εστίαση για τη ζημία λόγω μέτρων

Ανοικτό το ενδεχόμενο να στηριχθούν οικονομικά τα καταστήματα εστίασης για την ζημία που θα υποστούν λόγω των μέτρων άφησε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως ανέφερε «όταν έχουμε όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα θα δούμε πως θα στηριχτεί ο κλάδος».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Υπουργός Ανάπτυξης αναγνώρισε ότι ο κλάδος της εστίασης έχει υποστεί ζημιές από τα αναγκαία μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για αυτό το λόγο, σημείωσε, η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει τον χώρο της εστίασης.

Στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε, μια μέρα νωρίτερα, σχετικά ήπια τα μέτρα και εκτίμησε ότι θα πλήξουν λίγο την εστίαση, προσθέτοντας ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα πληρότητας αυτή τη στιγμή.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης ότι το κύμα της πανδημίας είναι εδώ και ότι τις επόμενες 2-3 εβδομάδες τα κρούσματα θα ανεβαίνουν και θα σπάσουμε τα ρεκόρ όπως γίνεται και στις άλλες χώρες.

Σχετικά με τον περιορισμό του αριθμού των φιλάθλων στα γήπεδα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι στα γήπεδα δεν τηρούνται τα μέτρα. «Οι ομάδες και η αστυνομία λένε ότι δεν μπορούν να το ελέγξουν, τώρα δεν θα μπαίνουν»