Γενί Σαφάκ: Τα ελληνικά σκάφη προσπάθησαν να προωθήσουν πρόσφυγες στα ύδατα της Τουρκίας

Γενί Σαφάκ: Τα ελληνικά σκάφη προσπάθησαν να προωθήσουν πρόσφυγες στα ύδατα της Τουρκίας

Τη δική τους οπτική αναφορικά με το περιστατικό παρενόχλησης σκάφους του Λιμενικού Σώματος από ακταιωρούς της τουρκικής ακτοφυλακής παρουσιάζουν μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, αναφέροντας πως τα τουρκικά σκάφη προσπάθησαν να εμποδίσουν προώθηση μεταναστών προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα από την ελληνική πλευρά.

Αναλυτικότερα, σε σημερινό της δημοσίευμα, η εφημερίδα Γενί Σαφάκ αναφέρει πως «πλοία της Τουρκικής Ακτοφυλακής εμπόδισαν τα ελληνικά σκάφη να ωθήσουν πρόσφυγες».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η τουρκική ακταιωρός εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και παρενόχλησε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος του. 

«Η Τουρκική ακτοφυλακή παρενέβη στα ελληνικά σκάφη που έβλαψαν τα σκάφη των προσφύγων στο Αιγαίο, προωθώντας τους στα τουρκικά χωρικά ύδατα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο τίτλος δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα με ανακοίνωσή του, το Λιμενικό Σώμα ανέφερε πως «πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής με την τουρκική ακταιωρό, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα. Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι επιβαίνοντές της περισυνελέγησαν τελικά από έτερη τουρκική ακταιωρό και ενώ η πρώτη είχε ήδη αποχωρήσει από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή».