Κυριακή 17 Μαΐου 2020, 20:31

-A +A

Γαλλικά ΜΜΕ: Έπαινοι για την επιστροφή της Ελλάδας στη νέα κανονικότητα

Κυριακή 17 Μαΐου 2020, 20:31
Γαλλικά ΜΜΕ: Έπαινοι για την επιστροφή της Ελλάδας στη νέα κανονικότητα
-A +A

Συνεχίζονται τα εγκωμιαστικά δημοσιεύματα των ξένων μέσων για την Ελλάδα, καθώς μετά τα ευμενή σχόλια για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα του εξωτερικού επαινούν τη χώρα και για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Πρώτη, η εφημερίδα Le Monde σκιαγραφεί την κατάσταση στο ρεπορτάζ με τίτλο: «Κορονοϊός: στην Ελλάδα, το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, ένα τεστ πριν από την τουριστική περίοδο». 

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι «οι κάτοικοι της πόλης έσπευσαν στη θάλασσα, προσπαθώντας να συμμορφωθούν με τα προτεινόμενα μέτρα αποστασιοποίησης για να αποφευχθεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2». 

«Για πρώτη φορά από τις 23 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία επιβλήθηκε ο περιορισμός στην Ελλάδα, οι διαχειριστές παραλιών, εστιατόρια ή μπαρ, που διαθέτουν ξαπλώστρες και ομπρέλες στις 515 ακτές της χώρας μπόρεσαν να επιστρέψουν στην εργασία τους, αυτό το Σαββατοκύριακο, νωρίτερα από το αναμενόμενο λόγω του καύσωνα με θερμοκρασίες, που πλησιάζουν τους 38 βαθμούς Κελσίου», σημειώνει η Le Monde. 

Εκτενές ρεπορτάζ παρουσιάστηκε και σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού France 3 με θέμα τον τουρισμό. 

Το κανάλι δείχνει το σχετικό επικοινωνιακό σποτ της πολιτικής προστασίας. «Οι Έλληνες γνώριζαν ότι αν πάνε στο νοσοκομείο θα είχαν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Μετά από χρόνια λιτότητας και δραστικές περικοπές, το σύστημα υγείας στην Ελλάδα ήταν σε άσχημη κατάσταση».

«Από την εποχή που η Ελλάδα ετέθη σε δημοσιονομική εποπτεία από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, o προϋπολογισμός της ελέγχεται και είναι δύσκολο να ζητήσει ένα νέο δάνειο από την ΕΕ. Περίπου 30 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα πέρυσι, τρεις φορές περισσότεροι από τον πληθυσμό της». 

Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για τον τουρισμό. Οι Έλληνες περιμένουν την ευρωπαϊκή βοήθεια σε τουριστικό επίπεδο αλλά και οικονομικό και κυρίως λόγω της μεταναστευτικής κρίσης από τη ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» σχετικά με τις άθλιες συνθήκες.

AP Photo/Yorgos Karahalis

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα