Γαλλία: Ποσοστό μεγαλύτερο του 10% των νέων κρουσμάτων ύποπτα για την Όμικρον

Γαλλία: Ποσοστό μεγαλύτερο του 10% των νέων κρουσμάτων ύποπτα για την Όμικρον

Η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού θεωρείται τώρα ύποπτη για ποσοστό μεγαλύτερου του 10% των νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων από την COVID-19 στη Γαλλία και είναι ο κύριος λόγος πίσω από τα σχέδια, για πιο αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς, προκειμένου να επιτρέπεται η είσοδος σε δημόσιους χώρους, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

Μαλιστα ο ίδιος είπε, ότι η γρήγορη εξάπλωση της νέας παραλλαγής είναι ο κύριος λόγος για την προγραμματισμένη εισαγωγή ενός νέου εμβολιαστικού πάσου στις αρχές της επόμενης χρονιάς, το οποίο θα απαιτεί από τους ανθρώπους να επιδεικνύουν αποδεικτικά του εμβολιασμού τους για να εισέλθουν στα εστιατόρια, αλλά και στα μέσα μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κανονισμό του υγειονομικού πάσου που βρίσκεται σε ισχύ, ένα πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό τεστ για την COVID-19, είναι αρκετό για την είσοδο σε δημόσιους χώρους.

Τα σχέδια για το νέο υγειονομικό πάσο ανακοινώθηκε χθες, από τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter radio είπε ότι αναμένει πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η αρμόδια υπηρεσία Υγείας στη Γαλλία, θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη της προσφοράς εμβολιασμών στα παιδιά, ηλικίας από πέντε ως έντεκα ετών.

Προς το παρόν, μπορούν να εμβολιαστούν μόνο παιδιά με σοβαρά νοσήματα ή παιδιά που βρίσκονται αντιμέτωπα με πρόσθετους υγειονομικούς κινδύνους.

Ο Βεράν δήλωσε πως ο εθελοντικός εμβολιασμός όλων των παιδιών θα μπορούσε να αρχίσει στις 22 Δεκεμβρίου.

Ποσοστό 38% των θανάτων από την COVID-19 κατά τον προηγούμενο μήνα, αφορούσε ανεμβολίαστους

   

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι ποσοστό 38% των θανάτων που συνδέθηκαν με την COVID-19 ή τις συνέπειες της, όπως επίσης και ποσοστό 52% των εισαγωγών ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου αφορούσαν ανθρώπους που δεν είχαν εμβολιαστεί, ηλικίας 20 ετών και μεγαλύτερους.

«Μεταξύ της 8ης Νοεμβρίου και της 5ης Δεκεμβρίου 2021, το 9% του πληθυσμού της Γαλλίας, ηλικίας άνω των 20 ετών που δεν είχε εμβολιαστεί αντιστοιχούσε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% των θετικών διαγνωστικών τεστ PCR, ενώ αφορούσε ποσοστό 41% των εισαγωγών που καταγράφονται συνήθως στα νοσοκομεία, αλλά και ποσοστό 51% των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως και ποσοστό 38% των θανάτων», όπως ανακοίνωσε χθες, η στατιστική υπηρεσία του ίδιου υπουργείο Drees.

Αξίζει να επισημανθεί ότι την περίοδο αυτή, ποσοστό 90% των Γάλλων ηλικίας άνω των 18 ετών έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά της COVID-19 και το 92% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Υπογραμμίζεται ότι ποσοστό 93% των ανθρώπων ηλικίας άνω των 65 ετών έχουν πλήρως εμβολιαστεί στη Γαλλία.

Σημειώνεται ότι η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε χθες στη Γαλλία τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 των παιδιών ηλικίας από πέντε ως έντεκα ετών και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών είναι επιθυμητός, ενώ η σχετική απόφαση άπτεται στους γονείς.

Διαβάστε ακόμα:

Γαλλία - Όμικρον: Σύσταση για ακύρωση εορταστικών εκδηλώσεων

Νέα επιστημονική έρευνα: Άγνωστο αν η «Όμικρον» είναι πιο ήπια από την «Δέλτα»